Reizen met kids is uitdagend maar ontzettend leuk. Korte stedentrips lijken soms een behoorlijke opgave, maar met de juiste bestemming en de juiste voorbereiding geniet je met het hele gezin! We delen graag onze top drie van originele stedentrips in Europa

Reizen met kids is uitdagend maar ontzettend leuk. Korte stedentrips lijken soms een behoorlijke opgave, maar met de juiste bestemming en de juiste voorbereiding geniet je met het hele gezin! Wij geven je graag onze top drie stedentrips voor het hele gezin!

Leuven

Leuven is een kleine studentenstad in België, die vaak behoorlijk onderschat wordt. De stad heeft veel geschiedenis en er heerst dankzij de vele studenten een gezellige, levendige en vrije sfeer. Leuven is nog lang niet zo populair als de andere grote steden in België, waardoor er een minder heftige toeristensfeer hangt. Het centrum is compact en er is veel te zien en doen. Speeltuinen, parken, botanische tuinen, maar ook musea en monumenten zijn er genoeg!

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is relatief gemakkelijk met de trein en auto te bereiken en is een ontzettend diverse en interessante stad. Compact is deze stad niet, maar daardoor is er ook ontzettend veel te zien en doen. Wat je direct opvalt is hoe schoon het centrum is! Rondom het centrum zijn al een ontelbaar veel dingen te doen, en dan moet je de kern eigenlijk nog zien. Er zijn veel activiteiten voor kinderen op ieder moment van de dag en natuurlijk is er ook een prachtig uitzicht vanuit allerlei punten van de stad.

Dublin

In Ierland ligt een parel van een stad. Dublin is kindvriendelijk, dichtbij (directe vluchten vanuit NL!), voetgangersvriendelijk en zeer overzichtelijk. Wat Dublin siert is de grote hoeveelheid muziek die zich door de hele stad kenbaar maakt. Zijn het niet de straatartiesten die voor gratis entertainment zorgen, dan hoor je de Ierse muziek wel de hele dag uit iedere kroeg stromen.

Ook is er veel groen te zien. Grote parken waar je vaak fietsen kunt huren om ze te verkennen, musea, de wereldberoemde Trinity College campus, dierentuinen en botanische tuinen. Wil je de stad uit, dan reserveer je een betaalbaar tourbusje om de omliggende gebergten en natuurgebieden te verkennen. Zelfs het strand is dichtbij.

Veilig reizen met kids

Bij Bubblebum proberen we reizen met kids nog een stukje veiliger te maken. Het zal je verbazen hoe vaak je tijdens een city trip onnodig je kinderen onveilig vervoert. Je bevindt je zo in een taxi, bus, trein of huurauto en hebt geen autozitje bij. Met de Bubblebum hoef je niet te sjouwen of veel geld uit te geven om een zitje te huren. De Bubblebum zitverhoger zit gewoon in je handtas, weegt bijna niets en kun je direct gebruiken. Maar ook op andere momenten op vakantie is de Bubblebum handig: denk aan een stoel in een restaurant, of in de bioscoop. Zelfs in het vliegtuig kan de Bubblebum van pas komen!