De scholen zijn ondertussen alweer een tijdje open. Veel ouders bevinden zich daardoor in een tweestrijd. Enerzijds zijn ze blij dat hun kind weer naar school, maar anderzijds maken ze zich ook zorgen. Is mijn kind wel veilig? Lopen we niet onnodig risico door de scholen weer open te gooien?

De scholen zijn ondertussen alweer een tijdje open. De basisschool kinderen mogen weer naar school en de meeste zijn daar blij mee. Ze hadden zelf nooit gedacht dat ze school zouden missen!

Veel ouders bevinden zich in een tweestrijd. Ze zijn blij dat hun kind weer naar school kan en ze weer waar wat tijd voor zichzelf terug krijgen, maar ze maken zich ook zorgen. Is mijn kind wel veilig? Lopen we niet onnodig risico door de scholen weer open te gooien?

Bubblebum geeft je een aantal tips om jouw kind veilig naar school te laten gaan, zodat jij weer wat rust in je hoofd krijgt!

  1. Praat met je kids over de huidige situatie en wat dat voor hen betekent. Kleine kinderen zullen het niet zo goed begrijpen, maar probeer ze altijd in hun taal duidelijk te maken wat er speelt en wat zij moeten en kunnen doen om een veilige omgeving te creëren voor zichzelf en anderen. 
  2. Besteed extra aandacht aan hygiëne. Leer je kinderen hoe ze gronding hun handen moeten wassen, zorg voor schone kleding en laat ze zien dat ze moeten hoesten en niezen in hun elleboog. Geef bij voorkeur eten mee dat ze niet met hun handen hoeven te eten. Vertel je kinderen ook dat het nu even belangrijk is om mes en vork te gebruiken of eventueel handschoentjes te gebruiken als ze gaan eten. Gelukkig zullen de meesters en juffen op school zich ook extra bezig houden met hygiëne, dus je hoeft het niet alleen te doen!
  3. Gebruik de huidige situatie om kinderen bewust te maken van wat veiligheid betekent. De veiligheid van onze kinderen is natuurlijk het belangrijkste. Niet alleen nu, maar ook als straks het normale leven weer opstart. We zijn misschien nog nooit eerder zo bewust bezig geweest met onze veiligheid. Een belangrijk onderwerp dat we niet mogen vergeten.

Deze tips kunnen helpen om onze kinderen weer veilig naar school te sturen. Tenminste, wat betreft corona. Belangrijk is om niet te vergeten dat er andere gevaren op de loer liggen. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema, waar ze op school vaak aandacht aan besteden, maar door de huidige situatie schiet dat er misschien net even bij in. Denk er dus aan dat als je je kind naar school brengt het belangrijk is dat zij goed in de auto kunnen zitten. De BubbleBum zitverhoger zorgt ervoor dat jouw kind altijd veilig mee kan in elke auto. Ze kunnen de BubbleBum meenemen, dus kunnen ze ook met vriendjes mee als dat moet. De BubbleBum zitverhoger is lichtgewicht en makkelijk opvouwbaar.

Je vindt de BubbleBum zitverhoger in onze shop!