Daar sta je dan, langs de weg. Auto stuk. Tijd voor een nieuwe, of toch niet…?
BubbleBum zorgt graag voor veilig vervoer voor jouw kinderen, met onze opblaasbare stoelverhogers. Wij willen niet alleen nu voor de kinderen zorgen, maar ook in de toekomst. Door aan het milieu te denken. Een initiatief dat bijdraagt aan het milieu is de deelauto. En extra handig van de BubbleBum: het kost je nauwelijks moeite om de zitverhoger(s) te wisselen, want ze zijn zo licht en gemakkelijk mee te nemen, op te bergen en te plaatsen. Er kunnen zelfs gemakkelijk drie kinderen op de achterbank, door het slanke, smalle ontwerp. Eigenlijk zou er in het dashboard van elke deelauto wel een BubbleBum (of drie) kunnen liggen!
Steeds meer Nederlanders delen een auto. Het scheelt je een hoop geld én het stimuleert je om een bewuste keuze te maken. Dus het is goed voor je portemonnee én voor het milieu. Er is veel keuze voor autodelers in Nederland. Er komen ook steeds meer mogelijkheden bij. Zo kun je gebruikmaken van een deelauto via een organisatie, zoals Greenwheels of ConnectCar. Auto’s zijn hier gemakkelijk te reserveren en vaak 24 uur per dag beschikbaar. Ze zijn vaak te openen met je smartphone of je OV-kaart. De auto’s van deze bedrijven staan verspreid door heel Nederland. Vaak staan ze redelijk in de buurt, maar niet voor de deur. De tarieven voor alle autotypen zijn hetzelfde, lekker duidelijk dus! Als je meer rijdt, (langer en meer kilometers), dan ben je vaak wat duurder uit dan bij het delen van een auto via een andere particulier.
Je kunt een deelauto ook huren van een particulier, bijvoorbeeld van de buren. Op deze manier kun je ook je eigen auto aan een buurtgenoot delen. Je leert hierbij je buurtgenoten kennen, super sociaal! Wanneer je deze manier van autodelen doet via een organisatie als SnappCar of MyWheels is de auto tijdens een rit allrisk verzekerd. De bemiddelende autodeelorganisatie vraagt aan de huurder en verhuurder een vergoeding. Het loont dus om te kijken waar zo min mogelijk voor de bemiddeling in rekening gebracht wordt. Anders dan bij de hierboven manier van autodelen, kost sleuteloverdracht en reservering tijd. Dus reserveer op tijd. De beschikbaarheid van auto’s is minder constant, omdat verhuurders gemakkelijk auto’s kunnen toevoegen en verwijderen.
Ook als je zelf een auto bezit en die bijvoorbeeld met een groep bekenden of buurtgenoten wilt delen, dan is het belangrijk dat alles goed geregeld is. Er zijn externe organisaties die contracten en verzekeringen regelen. Ook kun je via zo’n organisatie de administratie regelen, zodat het duidelijk is wie wat moet betalen. Samen met de groep ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Omdat je met bekenden deelt, kan het gemakkelijker zijn om afspraken te maken en iedereen kent elkaar dus je weet wie er in je auto rijdt. Wanneer je met een groep één auto deelt, kan het natuurlijk zijn dat meerdere mensen de auto op hetzelfde moment nodig hebben. Dat kan meer regelwerk of duidelijkere afstemming opleveren.
Mocht je nog twijfelen, bekijk dan onderstaand overzicht eens. Hopelijk helpt dit je bij het maken van de voor jou juiste keuze.
Voordelen:
- Als je minder dan 12.000 kilometer per jaar rijdt, dan is een (abonnement op een) deelauto mogelijk voordeliger
- Je bespaart veel geld op de aanschaf van een nieuwe auto
- Je bespaart geld op het onderhoud van een auto.
- De beschikbare auto’s zijn vaak nieuw, zeer zuinig en soms elektrisch. Brandstof kost je dus weinig geld.
Nadelen
- Je moet veelal zelf een kinderzitje meenemen (tenzij je kinderen groot genoeg zijn voor een BubbleBum zitverhoger!)
- Deelauto’s zijn vooral in de grotere steden en plaatsen beschikbaar; ze staan niet voor de deur.
- Je bouwt geen schadevrije jaren op.
- Je mag er vaak niet mee naar het buitenland.
Wat je ook kiest, vergeet de BubbleBum voor je kindje niet!
Geef een reactie