Joepie, meivakantie! De mooiste vakantie van het jaar, want de wereld staat weer in bloei. Overal zie je bomen en bloemen in prachtige kleuren. Alsof de wereld weer een beetje wakker wordt. Lente én vakantie, wat wil je nog meer? Voor jouw kids de lockdown en het binnen zitten wel een beetje zat zijn, volgen hier een aantal leuke uitjes!

  • Kasteeltuinen Arcen

In de kasteeltuinen van Arcen is het volop lente, alles staat in bloei en er zijn grandioos veel kleuren! Ook kun je lekker historie snuiven in de zeventiende eeuwse buitenplaats. Voor kinderen hebben ze het extra leuk gemaakt. Je kunt er een speurtocht doen, spelen op het speelstrandje en dieren aaien in de aaiweide.

  • Dierenrijk Mierlo

Nergens kom je dichter bij de dieren dan in dit bijzondere dierenpark in de buurt van Eindhoven. Dit park is natuurlijk leuk vanwege de dieren, maar ook voor de (kleinere) kinderen is er genoeg te doen om zich te vermaken,. Zo zijn allerlei speelvoorzieningen, ook voor de allerkleinsten. Normaal gesproken zijn er ook allerlei voedermomenten waarbij de verzorgers een heleboel leuke informatie vertellen over de dieren en hun (eet)gewoonten. Helaas gaan de voederpresentaties in verband met corona voorlopig nog niet door.

  • Speelboerderij Klok’uus

De binnenspeeltuin bij Goes (Zeeland) is nog niet open, maar buiten in de grote speeltuin kunnen kinderen van allerlei leeftijden zich helemaal uitleven. In de speelweide kunnen peuters en kleuters lekker van de glijbaan roetsen, schommelen of spetteren bij de waterpomp. De grotere kinderen kunnen over het touwenparcours of de skelterbaan. Normaal gesproken kunnen papa en mama lekker een kop koffie nemen en het kroost goed in de gaten houden. Vanwege corona moet je nu misschien even je eigen thermoskan meenemen.

  • Avonturenboerderij Molenwaard

Fien en Teun, jouw kleuter kent ze ook vast! Deze bekende boer en boerin vertellen op televisie alles over het Hollandse boerenleven. Bij Avonturenboerderij Molenwaard kun je Fien en Teun in het echt zien! Ze zullen je van alles leren; hoe kaas gemaakt wordt, hoe een trekker bestuurd wordt en hoe kippen eieren leggen. Super leuk!

  • Klimmen bij Aventoer

In Aventoer te Bergum (Friesland) Aventoer kun je heerlijk klimmen. Dit is een groot klimpark en het buitengedeelte is momenteel geopend. Superheeft een groot klimpark, het buitengedeelte is op dit moment geopend en kan je lekker klimmen. Op grote hoogte voor de stoere, grote kinderen. Maar er is ook een parkje voor de junioren, tot zeven jaar.

  • Vicini Bolderkar

In Leek (Groningen) kun je bij Vicini een bolderkar vol met heel veel buiten spelletjes en allemaal lekkers huren. Je kunt wandelen in het bos, naar Nienoord bijvoorbeeld. Hier zit ook een leuk familiepark. Of naar de speeltuin in Nietap. Wel even reserveren van tevoren!

  • The Nature game Drenthe en Gelderland.

In Nationaal Park De Hoge Veluwe en Dwingelderveld kun je een super leuk spel spelen op een speciale tablet, die je kunt huren. Met een schatkaart ga je onderweg, het kompas wijst je de weg. Je komt onderweg van alles tegen; filmpjes, raadsels en interactieve spelletjes leren je van alles over de natuur en de omgeving. Echt een ontdekkingsreis.

Check wel even goed van tevoren of je er wel naartoe kunt (in verband met de coronamaatregelen), om teleurstelling te voorkomen… Mocht je op pad gaan: veel plezier!