Hoewel de autoritjes met het gezin voor een groot deel mijn allerfijnste jeugdherinneringen zijn, vind ik het ongelooflijk dat er nooit iemand gewond is geraakt…

Als 28-jarige ben ik niet echt in de positie om weemoedig herinneringen op te halen over hoe het leven ‘vroeger’ was.

Het waren maar de jaren ’90: The Simpsons bereikten hun piek, niemand had nog van Friends gehoord en de kinderen deden opeens allemaal de Macarena.

Wat een geweldige tijd om te leven!

Vreemd genoeg, tussen al deze culturele hoogstandjes, zijn de autoritjes die we met het gezin maakten me het meest bijgebleven. Er gebeurde niets bijzonders – behalve dan wat nu gezien zou worden als onbegrijpelijke laksheid als het op veiligheid aankwam.

Het was gewoon echt quality time. Papa en mama voorin en veel te veel kinderen achterin, en ik werd als jongste ongemakkelijk op de knie van mijn oudere zus geplaatst.

Hoewel we Tamagotchi’s en Game Boys in overvloed hadden droeg het gebrek aan moderne gadgets zeker bij aan hoeveel lol we beleefden op die volgepropte achterbank. Dat, en het feit dat mijn ouders vastbesloten waren deze potentieel verspilde uren om te zetten in fijne jeugdherinneringen.

Ik hoop dat mijn kinderen later ook met blijdschap terugkijken op onze lange autoritten met het gezin. Ik zal het voorbeeld van mijn ouders volgen en volop The Beatles, Michael Jackson, Simon and Garfunkel, The Rolling Stones, The Carpenters, Abba, Neil Diamond en alle andere muzikale helden draaien waarvan mijn ouders vonden dat we ze moesten kennen. Het was een slimme zet: in de auto konden we ons nergens verstoppen.

Als we niet gelukzalig onze muzikale opvoeding verkenden (of negeerden) was spelletjes spelen, grappen vertellen, ijsjes eten en simpelweg veel kinderplezier hebben onvermijdelijk.

Veilig ritjes maken gelukkigere jeugdherinneringen

Zo idyllisch als de herinnering mag zijn, komt deze met een diepe waardering dat er tijdens al deze autoritten niemand ooit gewond is geraakt. Dat klinkt misschien dramatisch, maar tegenwoordig weten we heel goed wat de consequenties kunnen zijn voor kinderen in een ongeluk wanneer zij niet in het juiste autozitje zitten.

De moderne ouder zou terecht naar adem happen bij het idee dat een kind in een auto vervoerd wordt zonder de juiste beveiliging, maar de generatie van onze ouders dacht waarschijnlijk niet veel na over de opstelling in de auto behalve hoe ze zo veel mogelijk kinderen op de achterbank konden proppen met zo min mogelijk geklaag.

Dit laat heel duidelijk zien hoeveel verandering er in een korte periode heeft plaatsgevonden wat betreft veiligheid in de auto. EU voorschriften hebben nu regels over de juiste beveiliging in de auto voor alle kinderen tot 12 jaar oud of 135 centimeter lang.

Deze veranderingen in voorschriften en toenemende bewustheid over die regels hebben niet alleen voor verbeterde veiligheid gezorgd maar ook voor meer comfort en overweging voor de specifieke behoeftes van het kind tijdens autoritten.

De BubbleBum zitverhoger is een product van deze veranderingen en de toenemende kennis van ouders over hoe zij veilig met hun kind kunnen reizen.

Wanneer mijn kinderen mijn leeftijd zijn hoop ik dat zij ook met veel blijdschap terugkijken op onze autoritjes met het gezin, maar tegelijk ook beseffen hoe veel geluk zijn hadden dat ze altijd veilig en comfortabel werden vervoerd.

Jij kunt er ook voor zorgen dat jouw kind op de juiste, veilige manier vervoerd wordt door de super compacte en opvouwbare BubbleBum zitverhoger aan te shaffen.