Het is dan wel zomer, maar in Nederland is een strakblauwe lucht en stralend zomerweer niet vanzelfsprekend. Nee, het kan ook nog wel eens flink regenen in de zomer. Voor een paar dagen kunnen de kinderen zich binnen nog wel vermaken. Maar wat doe je wanneer de zomervakantie in het water lijkt te vallen? Nou, ook dan is er in ons kikkerlandje genoeg te doen! Met BubbleBum kun je veilig op weg naar de leukste uitjes. Wij geven je een paar tips voor tijdens een regenachtige zomer.

Plassen stampen

Kinderen kunnen heerlijk genieten van de regen! Met vrolijke regenlaarzen aan je voeten en een trendy regenjas of een poncho aan lekker naar buiten. Grijp je paraplu mee en jullie zijn helemaal klaar om flink in de plassen te stampen. Misschien moet je er als ouder een beetje doorheen (een beetje zoals in het zwembad), maar als je dan toch nat wordt, kun je er maar beter van genieten! Dus laat het innerlijke kind in je los en doe net als je eigen kind. Zing liedjes over de regen en springen maar in die plassen. En als jullie uitgestampt zijn, gaan jullie als verzopen katjes maar met grote grijnzen op jullie gezichten weer naar binnen voor een heerlijk kopje thee en een warme douche. 

Museumbezoek

Er zijn ontzettend veel leuke en kindvriendelijke musea in Nederland! Voor de allerkleinsten is er het Nijntje Museum in Utrecht, de stad van Nijntjes geestelijk vader Dick Bruna. Het is één groot avontuur om in de wereld van Nijntje en haar vriendjes te spelen. En dat kan hier volop! Maak puzzels en opdrachtjes, speel in het huis van Nijntje of lees samen in de boekjes van Dick Bruna. Er is van alles om uit te proberen en te ontdekken. 

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is voor kleine en wat grotere kinderen heel leuk. Je kind kan Rupsje Nooitgenoeg zijn, meespelen in het tafereel van Haas en Vos en tekeningen toveren met Nijntje. De oudere kinderen maken kennis met jeugdliteratuur en kunnen hun eigen spannende verhaal maken. Ook zijn er tentoonstellingen en workshops. Zelfs kinderen die niet van lezen houden worden hier enthousiast. 

Voor kinderen vanaf vier jaar is er in Het Stedelijk Museum in Schiedam het erg leuke Familie Dobbelspel bedacht. Met een speciale dobbelsteen dobbelen jullie jezelf door het hele museum, terwijl jullie naar kunst kijken, samen fantaseren en spannende en verrassende vragen kunnen beantwoorden. 

Indoor fun

Er zijn veel binnenspeeltuinen voor op de regenachtige dagen. Kunnen de kinderen lekker klimmen en klauteren of een ballengevecht in de ballenbak houden, terwijl jij lekker droog zit. Als ze een beetje uitgekeken zijn op klimmen en klauteren, dan zijn er ook trampolineparken. Erg leuk om te doen, ook voor ouders! Je kunt er van alles doen, springen, spelletjes, jezelf in schuimbakken laten vallen en salto’s oefenen. Voor de hele kleintjes zijn er vaak ook aparte uren beschikbaar, zodat ze niet omver gesprongen worden door de grote, enthousiaste ouders, eeeeeh tieners.

Mocht je het niet erg vinden om nat te worden, als het maar niet van de regen is, dan zijn er heel veel zwembaden in Nederland. Subtropische zwembaden om je alsnog in een warm oord te wanen, waar je uren kunt ronddobberen of zwemmen en van allerlei glijbanen kunt gaan. 

Voorstellingen

Een film kijken in de bioscoop of samen naar een theatervoorstelling is altijd een belevenis. En er is vaak genoeg keuze om iets leuks voor jullie allemaal te vinden. En mocht dat niet het geval zijn, dan maak je er thuis toch een bioscoop van? Gordijnen dicht, popcorn erbij en genieten maar!