Corona houdt ons nog altijd flink bezig. Bedrijven worstelen om hun hoofd boven het water te houden, jongeren zijn eenzaam, geliefden kunnen elkaar niet zien en zeker niet vasthouden. Maar toch lijkt het erop dat er in april die langverwachte versoepelingen aankomen. Licht aan het eind van de tunnel, joepiedepoepie! Wat zou jij doen, als de hele wereld weer vrij was? Als we weer mogen knuffelen, als we weer mogen reizen. Wat heb je het meest gemist en waar zou je meteen heen rennen? We willen het geluk natuurlijk niet jinxen, dus laten we het dromen noemen. Wij hebben alvast een paar mooie dromen verzameld, ideeën voor reizen en dagtripjes: 

Vakantie


Nederland

Hoe mooi het systeem in Nederland ook is en hoezeer iedereen financieel zo veel mogelijk geholpen wordt, bedrijven worstelen. Hoe fijn zou het zijn als wij die bedrijven weer kunnen stimuleren, kunnen helpen. Koop lokaal, ga op vakantie in eigen land. Er zijn veel mooie plekken om te zien, er is in Nederland nog zoveel om je over te verwonderen. Zelfs in je eigen omgeving. Dus speel de toerist in Nederland. Ga genieten van vis in een restaurant aan zee. Ga kamperen op de heide. En vergeet de lokale mensen in je eigen omgeving niet. Bonus: door lokaal te kopen ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Italië

Er is zoveel kleur in Italië! Een land dat leeft van toerisme. Logisch ook. Prachtige steden, mooie natuur, heerlijk eten en een geweldige sfeer. Zo’n romantische taal ook. Het is moeilijk om niet van Italië te houden. Het is typisch zo’n land waar ze geen financieel systeem hebben om op terug te vallen. Dus help de Italianen; ga pizza, pasta en ijs eten, wijn drinken en vooral heel veel genieten.

Griekenland 

Iedereen kent de mooie plaatjes: de mooie blauwe oceaan die prachtig afsteekt tegen de spierwitte huizen. Speelse dorpen op een mooi bergachtig landschap waar geen enkel straatje of huis hetzelfde is. Ook in Griekenland is toerisme erg belangrijk. Veel Grieken zouden dan ook graag weer kunnen genieten van straten en terrasjes vol met toeristen. En wij kunnen er van alles; uitrusten, cultuur opsnuiven en lekker eten en drinken. Genieten!

Het is natuurlijk afwachten of vliegen voor vakanties mogelijk blijft, maar dan om milieu-overwegingen en niet door corona. Maar misschien ga je liever wat verder weg; de Niagara watervallen in Canada, Japan in het bloemenseizoen of het Abel Tasman National Parc in Nieuw-Zeeland. Maar of je nu in Nederland blijft of in het buitenland op vakantie gaat, het is een win-win situatie: de horeca is blij met de toeristen, en wij, de toeristen, genieten van de vrijheid waar we zo lang naar hebben verlangd! 

Uitjes

Pretparken, andere grote speeltuinen, (kindvriendelijke) festivals, musea… Van Wadlopen in het hoge noorden tot wandelen in de grotten van Valkenburg in Limburg. Van het Nationale Park De Hoge Veluwe tot de kaasmarkt in Alkmaar. Nederland heeft zulke leuke plekken waar je dagjes uit naar kunt plannen. Maar ook dierenparken in de Duitse grensstreek zijn een ware belevenis; pinguïns die loslopen en olifanten die je kunt voeren. 

Wat je droom ook is, waar je ook naartoe gaat zodra het weer kan, het belangrijkst is dat we ervan genieten. En natuurlijk dat we veilig reizen, dus BubbleBum mee!