Kerst 2020 zal er anders uit zien dan voorgaande jaren. Zeker nu de maatregelen rondom corona weer aangescherpt zijn. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om alsnog op een veilige manier Kerst met elkaar te vieren. En dat lijkt niet gemakkelijk. Daarom hebben wij een aantal ideeën voor jullie verzameld!

  • Kerstboom versieren

 

Om de knusse kerstsfeer in huis te halen zet je natuurlijk een kerstboom op. Dit jaar kun je het niet met je hele familie doen, maar het is natuurlijk wel leuk om er met je eigen huishouden of gezin een gezellige ervaring van te maken. Zonder al te hoge verwachtingen, zoals in ons vorige blog te lezen is. Want op die manier wordt het net zo’n leuke activiteit als in de films (ja echt, wij hebben het getest en het is écht zo)! En om echt met de hele familie in de kerstsfeer te komen, deel je natuurlijk een foto van de boom in de familie groepsapp. Voor de competitieve familie maak je er natuurlijk een wedstrijd van voor de mooiste boom, de meeste ballen (in de boom!), de grootste piek en natuurlijk een troostprijs voor de lelijkste boom.

 

  • Thuisbioscoop

 

Dit jaar niet gezellig met de familie naar de nieuwste kerstkraker, dus dan halen we de bioscoop in huis! Gordijnen dicht, kaarsjes aan, popcorn (of iets anders wat jullie lekker vinden) erbij en knus op de bank onder een deken met een kerstfilm naar keuze. Er zijn genoeg heerlijk foute kerstfilms te streamen. Super gezellig toch? Mocht je buiten je familie nog mensen missen, dan kun je altijd een videoverbinding met elkaar maken. Zorg er dan wel voor dat je de film op hetzelfde moment mist. Als je begint te juichen of te huilen bij bepaalde scènes is de lol er voor de ander anders namelijk wel af 😉

 

  • Online Kerstdiner

 

Dit is nieuw en modern. Voor veel mensen hun grootste nachtmerrie. Want een kerstdiner via video…? Tja, het vraagt wat aanpassingsvermogen, maar alles voor familie toch? Zorg voor een tablet op tafel, zodat je elkaar goed ziet (een laptop neemt meer ruimte in en doet je misschien te veel herinneren aan de videogesprekken die je voor je werk doet). Zet allemaal dezelfde achtergrondmuziek op. Uiteraard tegelijkertijd, zodat iedereen hetzelfde stukje meezingt. Klinkt anders toch niet zo lekker. En om het net echt te maken ga je allemaal gourmetten, je laat dezelfde maaltijd thuis bezorgen of je kookt allemaal hetzelfde gerecht. Als je het halverwege de maaltijd toch niet meer ziet zitten of wanneer je genoeg hebt van je (schoon)familie valt toevallig net de internetverbinding weg… 

 

  • Online Kerstquiz

 

In elke familie zijn er wel mensen die handig zijn met de computer. Hoe leuk zou het zijn om een online activiteit te doen, zoals een online Kerstquiz? Verzin met twee mensen een paar leuke quizvragen (tip: met online zoeken kom je een heel eind!).

 

  • Kerstvisite op afstand

 

Kerstvisite…? Dat mag toch helemaal niet…? Maximaal met drie volwassenen, maar liever niet inderdaad. De corona-maatregelen beperken ons om (met hele families) samen te zijn en naast elkaar te staan. Maar elkaar zien kan soms zo ontzettend fijn zijn en zo goed helpen tegen gevoelens van eenzaamheid. Dus ga naar elkaar toe, kijk elkaar aan. Maar blijf op een veilige afstand en zwaai bijvoorbeeld van achter het raam. Het kan heel leuk zijn om een presentje voor degene achter te laten. Overhandig je kerstkaart persoonlijk, breng een kerststukje of maak een eigen kerstpakketje. 

Dit wordt misschien wel de meest gekke Kerst ooit. Vergeten zullen we het in ieder geval niet snel! Maar houd moet, blijf verstandig, positief en natuurlijk gezond.