Nee nee, dat hebben we het niet over dat voedsel. Het seizoen! De vogeltjes fluiten, de lammetjes springen vrolijk in het rond en de bloemetjes glimlachen ons weer toe. Zelf vrolijken wij er ook van op en beginnen we wat weer meer energie te krijgen. Jaaaaaa, het is officieel lente! En daar willen we van genieten. Dus hebben wij de leukste uitjes voor in de lente verzameld om met jullie te delen.

  • Op bezoek bij de boer

Er is geen mooier moment om op bezoek te gaan bij de boer dan de lente. En daar maken boeren dan ook dankbaar gebruik van. Door het hele land organiseren boeren op hun boerderijen kijkdagen, waar je een kijkje kunt nemen in het leven als boer of boerin. Maar ook lammetjesdagen zijn erg leuk: je mag op visite bij de lammetjes! Op de meeste boerderijen mag je de lammetjes aaien en vaak worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Kijk voordat je vertrekt wel goed of de boerderij waar je op kraamvisite wilt, dit jaar wel mee doet. Vanwege – we hoeven eigenlijk niet meer te zeggen waarom… – corona kunnen activiteiten worden aangepast of de lammetjesdag zelfs afgelast worden. Dus voorkom teleurstelling en check het even! En als er helemaal geen lammetjesdagen bij jou in de buurt zijn, dan is er vast een boerderij met andere super toffe activiteiten te vinden!

  • Pluktuin

Overal groeit en bloeit er van alles. Prachtig om te zien én leuk om te plukken! Verspreid over heel Nederland zijn er verschillende leuke pluktuinen. Hier kun je je eigen boeket bloemen plukken en lekker fruit oogsten. Soms kun je er zelfs eetbare bloemen vinden. Maart is voor de meeste pluktuinen nog een beetje te vroeg, maar vanaf midden maart en april gaan er steeds meer pluktuinen open. Bijvoorbeeld voor rabarber, narcissen en tulpen. Let ook hier weer op: vanwege – ja… nog een keer dan maar – corona zijn misschien niet alle pluktuinen beschikbaar. Of misschien moet je reserveren. Kijk dat dus even goed na, voordat je gaat! 

  • Vogels spotten

Er bestaan ongelofelijk veel soorten vogels. In het voorjaar zijn er op veel plekken kraamkamers. Daar moet je natuurlijk een beetje rustig zijn, want de vogels worden niet graag gestoord. Maar ga lekker op pad met je kind. Laarzen aan en naar het bos! Neem een goede verrekijker mee en ga op zoek naar prachtige vogels. Het wordt extra leuk als jullie samen de vogels proberen te herkennen. Op internet zijn hartstikke leuke zoekkaarten te vinden om erachter te komen welke vogels jullie nu eigenlijk tegenkomen. Niet vergeten dus! 

 

  • Picknicken

Als het zonnetje schijnt, gaan (de meeste) kinderen graag naar buiten! Super, lekker in beweging en de frisse lucht is hartstikke gezond. Onze ukkies zijn bijvoorbeeld dol op picknicken. Ze eten en drinken dan ook standaard beter! Eerlijk toegegeven, we maken er altijd een klein feestje van. Extra lekker eten. Fijn met je bips op een kleed op de grond. Knoeien mag, de vogels eten de restjes wel op. Met de handjes eten, je hoeft niet te blijven zitten maar je mag gewoon rondrennen. Heerlijk ongeremd! Logisch toch, dat ze van picknicken houden… Ga je voor de speeltuin of het park in de buurt? Of kies je een heel andere omgeving? Een ander bos, een ander park of speeltuin of strand. Hier is van alles nieuws te zien, te ontdekken en te beleven. Ingrediënten voor een gezellig dagje uit, mét jammie eten. 

En, begint het al te kriebelen? Geniet ervan, veel plezier!