Mama zijn is geweldig en ontzettend zwaar. Soms wordt het allemaal even te veel, maar juist dan kunnen je kinderen je erdoorheen slepen!

Het gaat hand in hand met ontzettend veel verantwoordelijkheid en je moet 24/7 klaarstaan. Sommige dagen ben je één groot warhoofd, sommige dagen heb je de structuur te pakken, sommige dagen voel je je schuldig omdat je de lekkere chocolade verstopt hebt totdat de kinderen naar bed zijn en sommige dagen slokt die eindeloze berg met was je helemaal op. Soms vergeet je even dat mama zijn geweldig is.

Maar wanneer je kind je aan het lachen maakt, je hart vult met blijdschap en je huis vult met liefde dan weet je weer waarom mama zijn geweldig is! Het gegiechel van je kind verdooft je onzekerheden en schuldgevoelens. Mama zijn is nu eenmaal geweldig.

Iedereen roept altijd dat moeders moeten genieten van hun kinderen omdat ze niet lang meer klein zullen zijn. Soms maakt het leven dit erg lastig en probeer je de vroege kinderjaren gewoon te overleven zonder je geduld of jezelf te verliezen. Maar wanneer je een lange dag hebt gehad en niets goed is gegaan en je kleine op je schoot springt, je vermoeide gezicht kust en je wereld weer even laat sprankelen, geniet daar dan van!

Die kleine geluksmomentjes zullen je door de donkere periodes heen helpen. Je hebt niet alleen die geweldige herinneringen die je voor altijd kunt koesteren, maar weet ook dat jij jouw kind gemaakt hebt. Wees trots op ieder moment, van de eerste stapjes tot de eerste woordjes, van hun eerste opvoering van ‘altijd is kortjakje ziek’ tot de eerste keer dat ze voor een vreemde de deur openhouden. Wanneer zij lachen, lach jij ook. Hun mededogen en onschuld zal jouw kijk op de wereld gemakkelijker maken.

Ze maken het leven simpel met hun verbeelding en spel. Wanneer je met ze speelt en ze hun eigen wereld en gedachten beginnen te vormen doet niets anders er meer toe. Het is geweldig om te zien hoe zo’n klein mens begint te groeien, en moeder zijn is een geluk dat alleen een moeder kan begrijpen.

Gedurende de jaren kun je je kostbare kleine mensje zien groeien en ontwikkelen naar een prachtig mens. Hun prestaties worden jouw prestaties, want jij hebt hen zo grootgebracht dat zij hun eigen succes kunnen vinden en hun geluk maakt jouw leven mooier.

Bij BubbleBum zijn we ouders en delen we graag de verhalen over onze uitdagingen met ouderschap. Wij begrijpen dat we allemaal gewoon proberen te overleven, maar we moeten wel blijven genieten van de kleine magische momenten!

Vergeet dus de moeilijke dagen en omarm die mooie momenten die de donkere wolken doen verdwijnen. Een ouder zijn is geweldig en kan zelfs de meest donkere dagen doen oplichten…je hoeft alleen de tijd te nemen om te spelen, lachen en lief te hebben.

Mama zijn is geweldig.