De meivakantie staat weer voor de deur. Een rits versoepelingen gaat helaas toch niet door, maar naar buiten kunnen we altijd! Kinderen vinden het altijd super om te speuren, zeker met prachtig lenteweer. Dus ga er lekker op uit. Bijvoorbeeld met een speurtocht van Oerrr. Maar Oerrr heeft nog meer leuke uitjes, door heel Nederland! Wij hebben een paar tips:

  • Op stap met de boswachter

Samen met de boswachter ga je op ontdekkingsreis. Kinderen vanaf vier jaar kunnen deze tocht ook meelopen; tijdens een leuke wandelroute van ongeveer drie kilometer ontdekken jij en je gezin van alles over de dieren in het bos. Wie wonen er, welk dier laat welke sporen achter en wat eten ze? Neem ook je fototoestel mee, want je gaat mooie dingen zien! En natuurlijk neem je ook een tasje mee, want in het bos liggen ontzettend mooie dingen om te verzamelen. Dan kun je thuis nog nagenieten! 

  • Maak een insectenhotel

Niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens super nuttig! Want door insectenhotels te bouwen, zorgen we ervoor dat de biodiversiteit in de natuur versterkt wordt. Bijen, maar ook hommels en natuurlijk lieveheersbeestjes zoeken graag een mooi huisje of een fijne broedplaats. Ook dit kun je doen via Oerrr. Het is wel een heel gewilde activiteit, dus als alle plaatsen vergeven zijn, zijn er op internet ook mooie bouwpakketten te koop. Handige mama’s en papa’s kunnen dit zelf ook met hun kids. Als jullie viersterrenhotel af is, gaan jullie natuurlijk zelf op insectenjacht om jullie bezoekers te vinden. 

  • DIY Expeditie Robinson: eten zoeken in de natuur

Wie zegt dat je op een tropisch eiland moet zijn om te survivallen? Ook in de Nederlandse natuur zijn ontzettend veel wilde planten te vinden om je eigen maaltijd bij elkaar te sprokkelen. Je kunt natuurlijk zelf op pad, maar samen met een boswachter is het misschien nog wel leuker. Hij of zij laat je allerlei eetbare planten zien, die je mag verzamelen en mag proeven. Eet smakelijk!

  • Op zoek naar waterdiertjes

In het water leven ontzettend veel beestjes. Bij Oerrr kun je kaartjes kopen voor deze activiteit, bijvoorbeeld op Veluwezoom. Maar je kunt natuurlijk in jouw eigen omgeving ook met een schepnetje en loeppotjes op stap. Vergeet je laarzen niet! Via internet kun je gemakkelijk zoekkaarten vinden, zodat je ook kunt zien welke diertjes je hebt gevonden. Wel zo leuk. Voordat je met je schepnetje dieren uit het water vist, kijk je natuurlijk eerst vanaf de oever welke diertjes jullie zo al kunnen vinden. Schaatsenrijders op het water bijvoorbeeld. Daarna ga je met je schepnetje aan de slag en vind je misschien wel kikkervisjes. Of salamanders. We zijn benieuwd welke beestjes jullie tegenkomen! 

  • Speurtochten

Via Oerrr kun je mooie opdrachten in het bos doen. Aan het begin krijg je van de boswachter een stel kaarten met dierkaarten. Hierop staat interessante informatie over dit dier. En zo kruip je in de huid van de dieren; balanceer als een eekhoorn, luister als een vleermuis en sluip als een vos! Je krijgt er ook opdrachten voor thuis in de tuin of het park. Leerzaam én leuk!

  • Vogels spotten 

Op internet zijn niet alleen zoekkaarten van waterdiertjes te vinden, maar ook van vogels. En vogels spotten is echt een spektakel! Zodra de vogeltjes weer tevoorschijn komen in de lente wordt er bij ons thuis tijdens elke maaltijd flink naar buiten geloerd. Elke onbekende vogel wordt opgezocht op de zoekkaart. En bedenk je eens wat je allemaal zult tegenkomen als je de natuur, bijvoorbeeld een weidevogelgebied, intrekt. Jullie zullen je ogen uitkijken! 

Waar je ook heen gaat: vergeet je BubbleBum niet zodat je veilig op pad kunt en blijf je aan de corona-regels houden!