Ook met kerst op vakantie met het hele gezin? Je kunt nooit voorbereid genoeg zijn, maar met deze tips kom je een heel eind!

Laura is marketing manager bij BubbleBum, makers van ‘s werelds eerste opblaasbare autostoeltje.

‘Op vakantie gaan met de kinderen kan geweldig zijn, maar ook heel uitdagend; die harde les leerde ik toen we voor het eerst met z’n vieren op vakantie gingen.

In september vertrokken mijn gezin en ik voor een week naar Portugal. Samen met mijn man en mijn twee kinderen van 4 en 1 jaar oud ging ik op pad. Het was de eerste keer dat ik met twee kinderen op reis ging.

Het was absolute chaos! Allebei mijn kinderen werden ziek, wat hen heel begrijpelijk niet de beste reisgenoten maakte.

Nu gaan we in de kerstvakantie naar Disneyland Parijs… Na Portugal had ik gezworen de komende jaren het land niet te verlaten, maar dat is natuurlijk ook niets aan.

In de kerstvakantie zal ik in ieder geval een stuk beter voorbereid zijn en een realistischer beeld hebben van reizen met kinderen. Gezinsvakanties zijn onvermijdelijk als je je kinderen iets van de wereld en andere culturen wil laten zien.

Voor ons avontuur in Disney heb ik een plan gemaakt waar zelfs Monica Geller jaloers op zou zijn. Het plan is simpel en ik heb geen Malafide nodig om een slaapspreuk over mijn kinderen uit te spreken. Het gaat om precieze organisatie, vooruit boeken, koffers volladen met snacks en natuurlijk mijn motto voor ons avontuur; ‘Let it Go’, zoals Elsa zou zeggen.

Het heeft geen nut om me druk te maken als mijn baby de hele vlucht ligt te huilen. Dit is de 21e eeuw en mensen kunnen mooi een koptelefoon opzetten. Ik kan er niets aan doen dat mijn kleine van 4 zo ontzettend enthousiast is om Assepoester te ontmoeten dat ze maar als Teigertje op en neer blijft springen. Ik kan er niets aan doen dat vluchten vertraagd zijn of dat onze kinderwagen niet gemakkelijk in elkaar vouwt bij de gate. Dus: ’Let it Go’. En die rij van 2 uur om Sneeuwwitje te zien? Hai ho, ‘Let it Go’!

Ik heb de afgelopen weken al zoveel artikelen gelezen over hoe duur Disneyland wel niet is met kinderen en dat het eten zeker geen Michelinster verdient, dus ik heb een plan opgezet waarmee succes gegarandeerd is.

  1. Heb geen verwachtingen – dan kan ik me ook niet ergeren als het eten ranzig is en we drie dagen lang niets anders dan McDonalds kunnen eten.
  2. Ga uit van urenlange rijen – als het dan maar één uur is, is het opeens een meevaller.
  3. Creëer duidelijke verwachtingen voor de kinderen – de prinsessen zullen niet de hele dag overal rondlopen en kinderen knuffelen… ze moeten toch over hun koninkrijk regeren!
  4. Werk een gigantisch ontbijt naar binnen. Ja, het wordt net een veemarkt maar ik hou het hoofd koel en neem een broodtrommel mee zodat ik ’s middags nog wat gratis boterhammen kan smeren. Zij zullen die boterham met kaas niet missen maar je moet niet sollen met een hongerig kind…of een hongerige man.
  5. Mijn kinderen mogen hun Disney zakgeld pas aan het einde van iedere dag uitgeven, tijdens het daarvoor ingeplande half uurtje, vlakbij de uitgang. We gaan dus niet na iedere attractie bij het winkeltje rondkijken; we gaan doorlopen!
  6. We zullen allemaal navulbare waterflesjes bij hebben. Ik neem wat ranja mee om het wat smaak te geven – blijf hydrateren!
  7. Aangezien we in de winter gaan moet ik ervoor zorgen dat we allemaal genoeg laagjes aanhebben; mutsen, handschoenen, sjaals, de hele mikmak. Ook goede wandelschoenen zijn belangrijk aangezien we erg veel gaan lopen.
  8. En nu inpakken – in onze koffer zitten lekkere warme handschoenen, een extra muts voor als we er één verliezen, een BubbleBum duikbril voor bij het zwembad in het hotel en onze favoriete snacks: chips, koekjes en een paar zakjes kant en klare pap. Natuurlijk gaat onze BubbleBum Auto Zitverhoger ook mee op reis.

Als ik me aan dit plan kan houden en kan luisteren naar Elsa (‘Let it Go!’), dan moet deze gezinsvakantie naar Disney wel op rolletjes lopen. Met een beetje elfenstof van Tinkelbel en wat kracht van Hercules zullen we zingend als de Kleine Zeemeermin door onze vakantie heen zwemmen.