De paaseitjes liggen al een hele tijd in de winkels, dus we zijn er helemaal op voorbereid: het is nu echt bijna Pasen! Pasen in van oudsher een katholiek feest. Maar in een multiculturele samenleving als Nederland betekent het simpelweg ook gewoon een vrije dag, leve de lol! Een uitgebreide brunch met de familie zit er vanwege corona waarschijnlijk niet in. Dat betekent echter niet dat we geen leuke dingen kunnen doen. Wij van BubbleBum hebben de leukste ideeën voor jullie op een rijtje gezet.

  • Het huis paas-klaar maken
  • Paaseieren versieren

  Wie kent het niet? Van die eierhoudertjes, waar je je eieren tussen kunt klemmen. Vaak zijn ze óf te los en valt je ei eruit óf te strak en dan moet je opletten dat je ei niet barst. Hoe dan ook, je doet je best om er wat moois van te maken met waterverf. De kleuren lopen wat uit. Maar dat geeft niet, want het geeft een leuk effect. Niet helemaal wat je in je hoofd had, maar het was hartstikke leuk om te doen. En daar gaat het om toch? Je kunt dit met Pasen zelf doen, maar je kunt ze ook van tevoren maken en mooi tentoonstellen!

   

  • Paasknutsels

  Eieren van papier maken, een mandje waarin je je gevonden eitjes in kunt stoppen en natuurlijk een paashazenmasker. Of een mooie paasslinger, een paastafelkleed of een paasei met strijkkralen. Met allerlei materialen kun je leuke paasknutsels maken. 

   

  • Paastak versieren

  Geen kerstboom maar een paasboom! Hartstikke leuk, met van die mooie gekrulde takken. Je kunt er van alles in hangen: lichte, plastic eitjes. Misschien wil je liever wat milieuvriendelijker materiaal, zoals hout, vilt en papier. Kant en klaar of lekker zelf maken. Dat laatste is hier een van de favorieten. Lekker creatief bezig zijn, touwtje erdoor en ophangen maar! Elk jaar nieuwe versiering, leuk toch?

   

  • Paasraamtekening maken

  Grote hit bij ons zijn raamstiften. Rond Sinterklaas en Kerst gaan de kinderen helemaal los op de ramen. Het ziet er vrolijk uit, brengt feest in huis én de kinderen vinden het fantastisch om te doen. Dus, koop een paar raamstiften en laat samen jullie paasfantasie de vrije loop! 

   

  • Paasontbijt of -brunch met het gezin
  • Paasbrood maken

  Hier hebben wij goede herinneringen aan. Samen brood maken op paasochtend. Paashazen maken met oogjes van rozijnen, gevlochten kransen of in de vorm van een ei. Gezellig om te doen én lekker om te eten!

   

  • Paaseitjes erbij natuurlijk

  De eitjes die je versierd hebt of wanneer je daar niet zo van houdt, lekkere vers gekookte eitjes. Misschien houd je meer van gebakken. Maar eerlijk is eerlijk, Pasen zonder ei, dat kan toch eigenlijk niet?

   

  • Paastaart bakken 

  Hmmmm lekker toetje! Gaat er altijd wel in toch? Helemaal leuk als je een paastaart maakt. Ook hier lekker samen in de keuken aan de slag, mooi versieren met fondant of slagroom en paaseitjes. Smullen maar! 

   

  • Paasactiviteiten
  • Paaswandeling

  Lekker wandelen in de natuur is altijd fijn, of het nu Pasen is of niet. De natuur brengt je tot rust en geeft kinderen de mogelijkheid om lekker uit te razen. Dichtbij huis of het bos of strand opzoeken voor een heerlijke paaswandeling!

   

  • Paaseieren zoeken

  Binnen, in de tuin of tijdens je paaswandeling! Paaseieren zoeken is altijd leuk en ontzettend grappig met kleine kinderen die soms gewoon voorbij eitjes lopen zonder door te hebben. Met een mandje in de hand samen zoeken. De groteren maken er een wedstrijd van, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. 

   

  1. Paaswedstrijd

  Bewegen is altijd goed. Leuke sportactiviteiten die je helemaal ‘Pasen’ kunt maken zijn natuurlijk de eierrace, paashaasrace (zaklopen met een haarband met paashaasoren) of paashaastikkertje!

   

  • Paasbingo

  Bingo is leuk voor jong en oud. Met Kerst, met Sinterklaas en jawel, ook met Pasen! Als je opa en oma niet kunt bezoeken, stuur dan van tevoren bingokaarten op of stop ze in de brievenbus. Via videobellen zijn jullie toch een beetje samen en met bingo erbij wordt het helemaal een (paas)feestje! 

   

  Wat voor weer het ook wordt: er is van alles te doen, ook in coronatijd! Dus kleed jezelf op je paasbest aan en geniet van Pasen!