Zodra de zon begint te schijnen krijgen wij zin in een picknick. Lekker eten in de buitenlucht, wij houden ervan! Dus vul je picknickmand met de heerlijkste snacks, ga naar een prachtige plek en spreid je kleedje uit. Smullen maar. Je kunt natuurlijk naar de standaard plekken. Het park aan de overkant, een stukje verderop in het bos of genieten op het strand. Maar er zijn nog zoveel meer plekken in Nederland! Om je wat inspiratie te geven, hebben wij een aantal bijzondere picknicks voor je opgezocht. 

  • Sonsbeekpark – Arnhem

Het park is altijd een leuke plek voor een picknick, zo ook het Arnhemse Sonsbeekpark. Op de eerste zondag van de maand is deze plek extra speciaal, want dan is de Sonsbeekmarkt. Je kunt er heerlijke streekproducten en foodtrucksnacks krijgen. Erg gezellig!

  • Op Sypestein – Loosdrecht

Waan je een echte prinses of ridder! In de romantische kasteeltuin van Sypestein in Loosdrecht kun je een picknickmand bestellen. Je mag zelf een plekje uitzoeken om het lekkers op te eten. Kies je het weiland, het parkbos, de slottuin of het doolhof? Alle ruimte en genoeg keuze! 

  • Buitenplaats De Plantage – Vogelenzang

In een hangmatje aan het water genieten van gerechtjes? Super relaxed! In de tuin van Buitenplaats De Plantage in Vogelenzang (bij Bloemendaal) kan het. Maar je kunt er ook een picknickmand gevuld met biologische lekkernijen ophalen. Dan kun je ook richting de zee lopen, want het strand is vlakbij!

  • Picknickbakfiets – Stolwijk

Vlakbij het Groene Hart in Stolwijk haal je hem op: de Picknickbakfiets. Je kunt er prachtige routes fietsen. Tussen de koeien in de natuur, de stroopwafelroute of langs de terrasjes in steden als Gouda en Bergambacht. Als je trek hebt, parkeer je je fiets en ga je op je picknickkleed ontdekken wat er allemaal voor lekkers in de mand zit! 

  • Bread & Delicious – Maastricht 

In Maastricht ontvang je een routekaart, een gevulde mand en een Vespa scooter of een toffe Fiat 500. Limburg wordt ook wel het Toscane van Nederland genoemd. Heuvels, kastelen, mooie uitzichtpunten… Genoeg picknickplekken om uit te kiezen!

De zon schijnt! Dus ga lekker op stap, geniet van jullie picknick en niet vergeten om je rommel op te ruimen! 😉