Het wordt een lange reis, met een lange autorit. Maar wij wapenen ons met filmpjes, spelletjes en snoep. En natuurlijk met een lekker zachte en vrolijke BubbleBum voor onder de kontjes. Leuk en veilig op weg! Enneh, als we dan toch naar Parijs gaan, dan rijden we toch zeker ook langs andere highlights?

“Mama, ik wil naar de Eiffeltoren. Op een eenhoorn.” Op dit moment is dat de allergrootste wens van mijn zesjarige dochter. Prachtig! Die eenhoorn gaat niet lukken en daar heeft ze zich bij neergelegd. Een paard met haar eenhoornhaarband op zijn hoofd was ook oké. Gelukkig. Want een paard moet te vinden zijn in Parijs, toch?

Hoe dan ook. Naar de Eiffeltoren gaan is een haalbare wens. Dus wij gaan op road trip! En jazeker, de meisjes zijn gewaarschuwd; het wordt een lange reis, met een lange autorit. Maar wij wapenen ons met filmpjes, spelletjes en snoep. En natuurlijk met een lekker zachte en vrolijke BubbleBum voor onder de kontjes. Leuk en veilig op weg! Enneh, als we dan toch naar Parijs gaan, dan rijden we toch zeker ook langs andere highlights? 

Onze top 5: 

1. De Eiffeltoren

Tja, wij komen speciaal voor deze 324 meter hoge toren. Maar ook zonder een te vervullen wens is een bezoek aan hét symbool van Parijs en Frankrijk een must. Aan de voet van de Eiffeltoren is een park, Champ-de-Mars, waar je kunt picknicken, wandelen en de toren bewonderen. Vooral als het donker is, want dan wordt de toren ieder uur door 20.000 lampjes verlicht. Betoverend!
Om de Eiffeltoren echt te ervaren, gaan wij all the way to the top! Op dit moment is de trap in verband met corona gesloten, maar met de lift kun je zowel op de eerste als de tweede verdieping komen. Van bovenaf kunnen we heel Parijs bekijken en bepalen waar we hierna heen gaan… 

 

2. Avenue Des Champs-Élysées

De bekendste straat van Parijs, de prachtige Avenue des Champs-Élysées, wordt dagelijks door bijna 300.000 mensen bezocht. Om de enorme en mooie monumentale panden te bekijken, om te shoppen of voor de feestelijke evenementen die hier worden georganiseerd. In deze avenue gebeurt altijd wel iets. Van het Place de la Concorde rijden we over deze levendige avenue naar Place Charles de Gaulle, naar de…

3. Arc de Triomphe

Dit nationale symbool werd in 1806 door Napoleon gebouwd om de overwinningen van zijn Grande Armée te eren. Geïnspireerd door de grote bogen uit de oudheid, draagt dit monument de namen van veldslagen en generaals uit de Revolutie en het Eerste Rijk. Op het graf van de Onbekende Soldaat uit de Grote Oorlog, in het midden van de Arc, wordt nog elke avond wordt de herdenkingsvlam ontstoken. Heel indrukwekkend!

4. Musée du Louvre

In het Louvre kun je meer dan een dag kwijt zijn aan het bekijken van de rijkdom aan schatten. Prachtige kunstwerken van uit De Middeleeuwen tot halverwege de negentiende eeuw. Maar alleen al de buitenkant is een plaatje. En dat is voor (kleine) kinderen waarschijnlijk voorlopig genoeg; een glazen piramide. Prachtig!

5. Basilique du Sacré-Coeur de Montmartre

Op de heuvel van Montmartre staat de indrukwekkende Sacré-Coeur. Het heeft vanaf 130 meter boven de grond een van de mooiste panoramische uitzichten over de hoofdstad. Alleen al de trappen (met 222 treden!) die naar de basiliek leiden zijn een avontuur. En vlakbij de Sacré Coeur is de Place du Tertre, de wijk Abbesses met zijn steile, kronkelige wegen, en onderaan de heuvel het beroemde Moulin Rouge-cabaret.

In één dag krijg je een goede indruk van de stad van de liefde. Maar er zijn nog meer prachtige plekken in Parijs. De Notre Dame, Tour Montparnasse, Centre Pompidou, Cité des Sciences et de l’Industrie, een boottocht over de Seine… Dus neem de tijd voor een kindvriendelijke stedentrip naar Parijs.  

Vive la France!