Een stedentrip in eigen land kan heel verrassend uitpakken! Nu corona nog altijd een risico vormt, wil je misschien liever in Nederland blijven. Gelukkig heeft Nederland ook heel mooie steden waar je prima een dag (of zelfs weekend) met de kleintjes naartoe kunt. Wij zochten uit iedere provincie een leuke stad voor je uit. Lees gauw verder voor deel 1 (deel 2 volgt volgende week)!

500 kinderen komen dagelijks om bij verkeersongevallen. Dat zijn 500 families elke dag die één van hun kleine engeltjes verliest. Voor velen is dit maar moeilijk te behappen. Veel verkeersongevallen zijn te voorkomen, en het is vaak een menselijke fout en een menselijke keuze die deze ongevallen veroorzaken. 

We maken de keuze om achter het stuur te kruipen, we kiezen om te drinken en toch te rijden, om geen gordel te dragen en om ons kind te vervoeren zonder een passend autozitje of zitverhoger. We kiezen ervoor onze mobiele telefoon aan te raken, toch even dat smsje te sturen, of om te hard te rijden. Andere automobilisten en families waarmee we de weg delen maken deze keuze niet voor ons. Toch maken we indirect keuzes voor hen wanneer in het verkeer bevinden. Wanneer we achter het stuur kruipen hebben we mensen levens in onze handen en onze keuze kan bepalen of ze leven of sterven in het verkeer. 

Als moeder zijnde maak ik me zorgen over dat verkeersveiligheid bij veel automobilisten niet wordt gezien als een prioriteit. Terwijl ik me op de weg bevind zie ik mensen die de wet overtreden en mijn kind in gevaar brengen door zich af te laten leiden tijdens het rijden. Mensen die rijden met één hand op het stuur en in de andere had hun telefoon, hun ogen duidelijk niet gericht op de weg. Mensen nemen selfies en gebruiken snapchat in een rijdende auto, en houden zich niet bezig met de auto voor zich. Mensen zijn zo druk bezig  met hands-free bellen, dat ze het kind dat plots oversteekt niet zien. Afgeleid rijden komt voor bij elke leeftijdsgroep: iedereen die een mobiele telefoon heeft, heeft ‘m binnen handbereik tijdens het rijden. 

Wij van BubbleBum zijn de #ILoveYouEnough verkeersveiligheid campagne gestart om de problemen rondom afgeleid rijden aan te pakken, met name de afleiding die mobiele telefoons veroorzaken. De campagne geeft kinderen een stem en vraagt hun ouders, verzorgers en andere weggebruikers om te zweren om nooit meer hun mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Dit initiatief is bedacht door BubbleBum CEO Grainne Kelly en heeft in de afgelopen maanden al wat aandacht gekregen. We zijn het als maatschappij aan onze kinderen verschuldigd om een verantwoordelijke ouder en weggebruiker te zijn en nooit meer een mobiele telefoon te gebruiken. Jij kan deze belofte ook maken met een bezoekje aan de #ILoveYouEnough facebook pagina. Je maakt je belofte door een like te geven.

In deze wereld liggen zoveel dingen buiten onze macht. Laten we controle nemen over onze wegen en een einde maken aan afgeleid rijden. De stem van jouw kind is het belangrijkste in deze wereld en het is tijd om te luisteren wanneer ze vragen of we genoeg van hen houden.