Mama’s laten de kleine mensenwereld draaien, zo lijkt het wel. Maar vlak de rol van de papa’s niet uit! Vaderschapsverlof is uitgebreider en papadagen worden steeds normaler. Oké, papa’s dragen de kinderen niet negen maanden bij zich in de buik om ze vervolgens via een pijnlijke weg naar buiten te krijgen. Maar vaders ervaren het ouderschap ook net als moeders; ze voelen zich net zo onzeker, hebben ook twijfels over hun functie als rolmodel en dezelfde wil om het allemaal zo goed als ze kunnen te willen doen. Papa’s zijn net zo belangrijk voor de opvoeding van kinderen als mama’s. Zij zijn ook van invloed op de vorming van de kleine kindergeest, de geest van de toekomst. En papa’s ondersteunen de mama’s tijdens de beproevingen van het ouderschap.Net als de BubbleBum Booster Seat, is papa sterk, veilig en betrouwbaar!

Zelf ben ik ook schuldig aan het niet altijd volledig waarderen van mijn lieve echtgenoot. Terwijl hij net zo hard werkt als ik om onze meisjes een fijn en gelukkig leven te geven met op alles wat ze nodig hebben. En niet alleen op materialistisch vlak. Samen delen we huishoudelijke klusjes en de zorg voor de meiden. Ik ben een ochtendmens, dus wanneer de kinderen naar bed gebracht moeten worden is mijn kaarsje ook al zo’n beetje uit. Papa maakt dan met de meisjes een feestje van het avondritueel. Poepgrapjes, lekker boeren laten en stoeien, kietelen en giebelen. Ze maken zo’n lol, ik krijg er altijd een glimlach van op mijn gezicht! En als deze papa dan weer beneden komt, maakt hij vaak een heerlijk kopje thee voor me. Soms ben ik zo moe, dat ik vergeet om een simpel ‘dankjewel’ te zeggen. Ongewaardeerd soms, maar zeker niet onbemind!

Tijd om de papa’s in het zonnetje te zetten, op vaderdag. Dus laten we onze papa’s aanstaande zondag éxtra verwennen en uitspreken hoe zeer we ze waarderen! Hoe? Daar hebben wij wel wat ideeën voor!

Je begint de dag natuurlijk met een heerlijk ontbijtje. Een ontbijt dat echt bij hem past. Onze papa leeft super gezond, dus in plaats van lekkere (vette…) croissants maken wij een heerlijk ontbijtje met allemaal superfoods. Fruit en lekkere versgeperste sinaasappelsap of een zelfgemaakte mangosmoothie hoort daar natuurlijk bij. Maar ook heerlijke balletjes van cacao, kokos, kokosolie en havermout. Pannenkoeken van speltmeel met rijstsiroop (of pindakaas, want echt… dat vindt deze papa lekker…!) en heerlijke ontbijtmuffins van havermout en appel maken we er ook bij.
Natuurlijk wordt papa ook verwend met cadeautjes. Onze meiden maken bijvoorbeeld altijd knutsels! De ‘verplichte’ vaderdagknutsel op school, maar ook thuis wordt er flink getekend, geknipt en geplakt (glitters haha). Papa krijgt ook altijd een kleinigheidje om uit te pakken; iets om hem lekker mee te verwennen. Het hoeft niets geks te zijn, gewoon een kleinigheidje. De meisjes kiezen lekkere zeep uit of een klein knuffeltje. Lekker zoetsappig, haha (tja, papa is de enige man in dit meidenhuishouden…).

Na dit lekkere ontbijt gaan we voor quality time! Met zijn vieren een spelletje spelen, een mooie wandeling maken (en onderweg allemaal bloemen plukken voor papa, natuurlijk) of samen muziek maken. Met heel lekker weer is het natuurlijk ook leuk om lekker naar het bos of een strand in de buurt te gaan, wij hebben een leuke recreatieplas op fietsafstand. Samen zandkastelen maken of papa ingraven in het zand… Mocht het aanstaande zondag nou echt vies weer zijn, is er gelukkig ook weer heel veel binnen mogelijk! Samen naar de bioscoop bijvoorbeeld, hoe lang is dat wel niet geleden?!

In de avond mag papa natuurlijk kiezen wat we gaan eten. Als bonus mag hij het zelf koken… Grapje! Behalve wanneer hij pizza kiest. Want dan kunnen we allemaal onze eigen pizza versieren. Hartjes pizza’s en pizza’s met gezichtjes. Te mooi om op te eten. Maar dat doen we natuurlijk toch, jammie!

Ja. Zo ziet een favoriete vaderdag er hier uit. En bij jullie? Laat het ons weten!
Fijne vaderdag!