Een lange autoreis met kids is niet niks. Ongeduld, ruzie, misselijkheid, honger: het komt allemaal wel een keer voorbij. Hoe voorkom je zo veel mogelijk frustratie in de auto? Wij hebben een paar tips!

Een lange autoreis met kids is niet niks. Ongeduld, ruzie, misselijkheid, honger: het komt allemaal wel een keer voorbij. Hoe voorkom je zo veel mogelijk frustratie in de auto? Wij hebben een paar tips!

1. ’s Nachts vertrekken

Misschien wel onze allerbelangrijkste eerste tip: vertrek ’s nachts. Voor jezelf wellicht iets moeilijker, maar voor de kids echt een uitkomst. Nog even een kwartiertje enthousiasme en drukte, maar daarna vallen ze gewoon lekker in slaap en knal jij de eerste 6 á 8 uur van de reis in stilte en rust de snelweg over. Ook voordelig: er is bijna niemand op de weg! Vaak is je reis dus ook een stuk korter als je ’s nachts rijdt. Wees er wel bewust van dat je de volgende dag behoorlijk moe bent (en je kinderen niet).

2. Voldoende stoppen

Lang achterin de auto zitten is geen pretje. Kinderen gaan zich vervelen, krijgen pijn aan hun benen en rug of worden ziek. Voldoende stoppen is echt een cruciaal ingrediënt voor een rustige reis. Zo kunnen ze hun benen strekken, even wat energie kwijt, naar de wc en misschien niet wat nieuwe snacks kopen. Daarnaast kun jij ook wel wat rust gebruiken.

3. Spelletjes onderweg

Soms is een beetje interactie genoeg om de kinderen tevreden te stellen. Bedenk dus wat leuke spelletjes die jullie samen onderweg kunnen spelen. Dat is niet alleen leuk tijdverdrijf, maar ook gewoon fijne quality time.

4. Snacks en speelgoed

Als je zelf even wat rust nodig hebt, zorg dan dat je genoeg bij hebt waar de kinderen zichzelf mee bezig kunnen houden. Denk aan de reiseditie van de favoriete bordspellen of een leuke film die ze op de ipad kunnen kijken. Maar ook lekkere snacks kunnen wonderen doen. Probeer in ieder geval in gedachten te houden hoe moeilijk het is om als kind lang stil te zitten zonder iets te doen te hebben. Zorg voor kleurboeken, leesboekjes, spelletjes en lekkere snacks om verveling en onderlinge ruzie te voorkomen!