Wanneer je een gezin ‘wordt’, verandert je vakantiestijl. Vroeger ging je misschien gemakkelijk met zijn tweeën weg, lekker een hotelletje pakken en de stad verkennen! Maar met kleine kinderen verandert dat – in ieder geval tot ze oud genoeg zijn om zelf weg te gaan ;). Breekt het zweet je al uit als je weer aan de zomervakantie denkt? Voelt het alsof je op vakantie hetzelfde moet doen als thuis? Newsflash: dat kan anders! Daarom hebben wij de leukste vakantie-ideeën op een rijtje gezet.

Geen paniek!
O boy, de zomervakantie. Wanneer je gewend bent om samen in hotels vakantie te vieren, kom je voor een uitdaging te staan. Want hoe doe je dat met kinderen? Red je het een week in een hotelkamer? Of boeken we meerdere hotelkamers…? Kleine kinderen kunnen toch niet alleen op een kamer?! Met zijn allen op een kamer met gehuurde ledikantjes? Oef. Dan komt slapen er niet van. Papa en mama opsplitsen? Hm, lekker romantisch… Oké, een hotel lijkt geen optie. Maar wat dan wel? Geen paniek, BubbleBum to the rescue 🙂

Camping
Wanneer je hotels gewend bent, ben je misschien geen camping-type. Maar hee, be open minded en gun jezelf de kans om iets nieuws te proberen. Bovendien, tegenwoordig bestaat er ook glamping. Een soort hotel-tent, zeg maar. Je leeft in een tent, maar dan van alle gemakken voorzien. Bijvoorbeeld met je eigen sanitair (voor mij persoonlijk echt een pré…!). Hoe dan ook, campings zijn ideaal voor gezinnen! Er is vaak een ontbijtservice met verse broodjes en croissantjes en een campingwinkel met de meest noodzakelijke boodschappen. Misschien zelfs een restaurant, zodat je ook een dagje niet hoeft te koken. Er is meestal een zwembad, één of zelfs meerdere speeltuinen en speelvelden. Kinderen zoeken elkaar op campings vaak op en misschien vind je het zelf ook fijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Op campings wordt vaak ook iets georganiseerd, zoals een vossenjacht of een competitie. Dit kun je samen doen met je kids, maar als ze al wat groter zijn is dit voor ouders een prima moment om jezelf ouderwets ontspanningstijd te geven met een goed boek… Klinkt behoorlijk goed toch?

Resort
Er wordt wat lacherig over gedaan, over (all in) vakantieparken. Maar wanneer je echt niet moet denken aan een tent, zijn zulke parken dus echt ideaal voor gezinnen. Je kunt er een appartement huren of een huisje. Vaak liggen deze parken ook op prachtige plekken, aan het water bijvoorbeeld. Er is meestal wel een (subtropisch) zwemparadijs. En ook is er vaak een animatieteam. Om de kleintjes te vermaken met een ochtendje knutselen. Of voor de grotere kinderen een toffe disco. En zeg nou eerlijk, komen we niet allemaal aan van een all inclusive vakantie, omdat het eten gewoon zo lekker (en veel…) is? Trouwens zijn dit soort parken ook wat eten betreft helemaal op kinderen ingesteld. Je kunt er flesjes warm maken en bij ieder buffet is wel een kinderhoek met frietjes en frikandellen of iets dergelijks te vinden. Ben je zwembandjes of zonnebrandcrème voor de kleine vergeten? Of zijn de luiers ineens op? Dan is er vaak ook een winkeltje op het park waar je dit soort praktische en oh zo nodige producten kunt kopen. Kortom: vermaak voor de kinderen, voorzieningen in de buurt én je hoeft niet te koken. Ideaal!

(Natuur)huisje
Als je wel in een huisje wilt overnachten, maar niet op een massaal vakantiepark, dan is het huren van een natuurhuisje echt iets voor jou! Midden in de bossen of aan het water… hier kunnen jij en je gezin helemaal tot rust komen! Oké, je zult de kids echt zelf moeten vermaken, want zoals op een vakantiepark of camping kom je niet echt andere kinderen tegen. Maar misschien is dat voor jullie gezin juist een voordeel. Gaan jullie er liever met zijn allen op uit. Boswandelingen, fietspaden of musea en winkels? Je kunt zelf je plekje uitkiezen en daarmee ook de voorzieningen in de buurt. Helemaal aan te passen aan jullie wensen dus! Deze vakantiestijl lijkt misschien iets meer op je thuissituatie, maar alleen de omgeving al brengt jullie helemaal in de ontspannen stand.

Zie je wel? Vakantie met kinderen kunnen hartstikke goed! Hopelijk ben je gerustgesteld en ga je nu met een fijn gevoel de zomer niet. Vergeet de BubbleBum niet zodat de reis naar jullie favoriete vakantiebestemming veilig verloopt!