Samen zandkastelen maken op het strand in de schaduw van de palmbomen, cultuur snuivend allerlei musea bekijken en leren over de geschiedenis van een plaats of prachtige dieren spotten tijdens een wandeling voor natuurliefhebbers. Het lijkt erop dat steeds meer landen in Europa weer open gaan. Dus we durven stiekem te dromen over nieuwe avonturen voor de zomervakantie…

Vakantie anno corona-2021
Sinds 15 mei 2021 geldt het algehele negatieve reisadvies voor de hele wereld niet meer. De eerste vakantiebestemmingen zijn van ‘oranje’ naar ‘geel’ gegaan. Het lijkt erop dat meer landen weer op willen gaan voor toerisme. Onze vakantiedromen zouden zo langzamerhand wel eens werkelijkheid kunnen worden! Zolang je van een vakantie binnen de EU droomt, kleine kanttekening… En: verplicht testen en vaccinatiebewijzen zijn vaak verplicht.

Code geel
Duidelijk. We zijn wat beperkt in ons dromen, maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn al heel wat landen die ‘geel’ kleuren. Reis in gedachten met ons mee naar de volgende mooie en populaire eilanden, waar jij deze zomer in het echt naar toe zou kunnen gaan, joehoe!

  • Caribisch Nederland

Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten zijn prachtige eilanden. Hagelwitte stranden en azuurblauw, helder water en natuurlijk de palmbomen. Geen wonder dat dit favoriete vakantiebestemmingen zijn! En we mogen weer. Deze eilanden hebben van alles te bieden; mooie stranden waar je kunt genieten van de zon, snorkelen en duiken. Maar je kunt ook terug in de tijd en veel leren over de geschiedenis en de cultuur van deze eilanden.

  • Canarische eilanden en de Balearen

Canarische eilanden
Het is altijd lekker weer op de Canarische Eilanden. Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife zijn niet voor niets favoriete vakantiebestemmingen. Het prettige klimaat en de prachtige zandstranden nodigen iedereen uit. Watersporters kunnen zich uitleven, je kunt snorkelen en duiken. Ieder eiland heeft zijn eigen charme en landschappen. Zoals het zwarte lavalandschap en de gouden stranden op Lanzarote. Of het unieke duinlandschap van Maspalomas of uitgestrekte wijngaarden en bananenplantages op Gran Canaria. Fuerteventura heeft prachtige woestijnlandschappen en pittoreske dorpjes. Tenerife is echt een subtropisch paradijs met vruchtbare valleien vol palm- en citrusbomen, brede zandstranden en prachtige lavavelden en het berglandschap.

Balearen
Deze eilandengroep bestaat uit zes eilanden, waaronder Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera. Mallorca is het grootste en meest populaire eiland. Geniet van de zon, ga de natuur in of snuif cultuur. Je kunt het allemaal op Mallorca! Op Ibiza heerst een heerlijke vibe, gemoedelijk en relaxt. Je kunt er flink feesten, maar er is ook veel cultuur, de beroemde hippiemarkt en er zijn natuurlijk prachtige stranden. Als je tot rust wilt komen, dan ga je naar Menorca of Formentera. Deze eilanden zijn rustiger qua toeristen. De natuur is er prachtig en ook op deze eilanden zijn waanzinnig mooie stranden.

  • Ionische eilanden

Ook deze zeven idyllische tropische vakantiebestemmingen zijn weer bereikbaar! Je hoeft alleen maar te kiezen waar jouw hartje van gaat kloppen. Wil je schildpadden zien op Zakynthos, culturele uitstapjes maken en historische sites bekijken op toeristenmagneet Korfoe (Corfu) of het grootste Ionische eiland Kefalonia, dat bekend staat om zijn natuurpracht. Keuzes, keuzes…

  • Corsica

Het eiland van de schoonheid! De parelwitte stranden en turkoois blauwe zee is geweldig mooi om te zien. Logische bijnaam dus. De indrukwekkende natuur en de pittoreske dorpjes met eeuwenoude kerken op het Franse eiland zijn een bezoek meer dan waard. Neem ook een kijkje bij de badplaats Porto Vecchio.

  • Sardinië

Ten zuiden van Corsica ligt Sardinië, een eiland dat bijna net zo groot is als Nederland. In zuiden van het eiland heerst een subtropisch klimaat, aan de tropische kusten. In het noorden heerst een zeeklimaat en in het heuvelachtige binnenland een landklimaat. Het ruikt er heerlijk, door de begroeiing van wilde tijm en rozemarijn, mirte, cactusvijgen en dwergeiken. Mmmm…

  • Noord-Egeïsche eilanden

De Noord-Egeïsche Eilanden zijn erg veelzijdig, Lesbos en Samos zijn populaire vakantiebestemmingen. Als je niet kunt kiezen tussen deze eilanden, kun je ook lekker eilandhoppen! Beide eilanden zijn bijzonder sfeervol en staan bekend om de bergachtige landschappen, goudgele stranden en vooral veel historie.

  • Malta

Zonnig Malta, kleinschalig Gozo en onbewoond eiland Comino behoren alle drie tot de eilandengroep van de kleine staat Malta. Deze Mediterrane eilanden zijn uniek, met prachtige baaien en inhammen. Je kunt hier goed op zonvakantie, maar ook genieten van cultuur en natuur.

Reality check: kijk altijd de actuele situatie in jouw vakantie na en ga goed voorbereid op reis. Denk aan je verzekering, gezondheidsverklaringen, vervoersmaatregelen en hygiënevoorschriften. Het is belangrijk om goed voorbereid en goed geïnformeerd op pad te gaan. Waar je ook naartoe gaat, blijf overal goed opletten en volg lokale maatregelen altijd op. En minstens zo belangrijk: geniet van je vakantie!