Het is weer zomer! We tikken deze week voor het eerst de 30 graden weer aan en dat betekent dat het tropisch warm wordt in ons kikkerlandje. Het liefst liggen we natuurlijk de hele dag in het zwembad, maar sommige van ons hebben toch de pech dat ze in een hete auto op pad moeten. Voor die pechvogels zetten wij nog even op een rijtje wat belangrijk is om rekening mee te houden als je met deze hete temperaturen de auto in moet.

  1. Water, water, water. We kunnen het niet vaak genoeg blijven zeggen. Neem altijd een flesje water mee als je in de auto stapt. Vooral kleine kinderen drogen snel uit, dus spoor ze aan om water te drinken en geef zelf natuurlijk ook het goede voorbeeld. Ook als je maar een heel klein stukje met de auto hoeft is het verstandig om water mee te nemen. Je weet nooit wat er onderweg kan gebeuren.
  2. Leg een paraplu in de auto. Klinkt misschien gek, maar als je onverhoopt stil komt te staan kan de paraplu ook dienen als parasol en wat schaduw creëren om je te beschermen voor de hete zon. 
  3. Als je airconditioning in de auto hebt is het natuurlijk heel verleidelijk om deze lekker koud aan te zetten om even bij te komen van de hitte buiten. Probeer dit echter zoveel mogelijk te vermijden. Een temperatuurverschil van meer dan 6 graden kan je ziek maken en dat willen we natuurlijk graag voorkomen!

Er zijn nog veel meer tips die je kan vinden om autorijden tijdens een hittegolf wat aangenamer te maken. Ga goed voorbereid op reis en check ook zeker een routeplanner zodat je niet onverwachts in een lange file terecht komt in de hitte. Want dat wil natuurlijk niemand. 

Ga je nog op vakantie deze zomer? Vergeet dan ook zeker niet om te checken of je veilig op reis kan. Zelfs als je dit jaar dicht bij huis blijft is het goed om weer even na te kijken of je auto aan alle eisen voldoet, of alle waardes nog netjes op peil blijft en of de kinderzitjes van de kinderen nog allemaal goed passen en aan de eisen voldoen. Bij zo’n check zou het natuurlijk kunnen dat je erachter komt dat de kinderzitjes toch wat te klein geworden zijn. Wat doe je dan? Als het tijd is voor een reguliere zitverhoger zijn er ineens zoveel opties waar je uit kan kiezen. Eentje met of zonder armleuningen, wel of geen rugleuning? Het is belangrijk om een zitverhoger voor je kind te kiezen die ervoor zorgt dat je kind veilig mee kan reizen in de auto. Dit wil zeggen dat de schootgordel over de bekken moet lopen en de schoudergordel moet dwars over de borstkas lopen. De BubbleBum zitverhoger zorgt ervoor dat je kind net dat zetje krijgt wat hij of zij nodig heeft, zodat de gordel goed gepositioneerd op het lichaam zit en ze veilig mee op reis kunnen. Daarnaast is de BubbleBum opblaasbaar en inklapbaar, zodat hij altijd makkelijk mee kan. Ook als je bijvoorbeeld op reis gaat naar het buitenland en een auto huurt kan de BubbleBum zitverhoger dus makkelijk meegenomen worden. Opgevouwen past hij in elk handschoenenkastje. De BubbleBum zitverhoger komt ook nog een met zijn eigen draagtasje!

Of je nu ver weg op vakantie gaat, of dichtbij huis blijft. Let op de veiligheid! Zeker in het verkeer is het altijd belangrijk om verstandig met de regels om te gaan. Veiligheid voorop en dan kunnen we met z’n allen weer genieten van een heerlijke zomer!