Zomervakantie! Het is zonnig en warm weer. Onderweg naar een uitje of misschien wel jullie vakantiebestemming zitten de kinderen moe en wat mopperig door de warmte op de achterbank. Ook jij zit zuchtend en puffend op de autostoel te zweten. Dan doemt er een wegrestaurant op langs de snelweg en jij ziet meteen je kans. Je duikt de snelweg af en verwent de kinderen (en jezelf!) met een lekker ijsje. Om ze tijdens het rijden af te leiden, laat je de kinderen het ijsje in de auto opeten. Tevreden smakkend gaan ze terug in hun autozitjes en kun je de reis vervolgen. Maar je bent servetjes vergeten en bij het uitstappen merk je dat de autozitjes wel erg plakkerig geworden zijn…

Bij het kopen van een auto letten we vaak op praktische zaken; hoe gemakkelijk is een auto schoon te maken wanneer de kinderen een boterham met jam eten en knoeien? Of, in de zomer: als de kinderen een ijsje eten en het ijsje drupt? De bekleding wordt plakkerig en dat moet eenvoudig schoongemaakt kunnen worden. Zo ook met autozitjes.

Hygiëne is de laatste tijd met Corona sowieso steeds belangrijker en een groot onderwerp van gesprek geworden. Alles waar handen, en zeker ook kinderhandjes, aan komen is een grote bon van bacteriën. Zo ook de handvatten van een autozitje. 

Met de BubbleBum verklein je de kans dat je kind iets oploopt van een autozitje. Je kind heeft namelijk altijd zijn eigen autozitje bij zich (bijvoorbeeld in zijn rugtas) en tijdens een speeldate hoeft hij of zij dus niet op een zitje van een ander kind. Maar mocht het vriendje of vriendinnetje van jouw kind geen zitje bij zich hebben, heb jij altijd een extra zitje in je handtas of dashboardkastje. En wanneer deze BubbleBum gebruikt is door dat ander kindje, óf vies geworden is van dat ijsje, is er nog geen man overboord. De BubbleBum is namelijk heel gemakkelijk schoon te maken!

Speciaal met het oog op hygiëne leggen wij uit hoe je de BubbleBum het beste kunt schoonmaken. 

  • Je kiest een lekker ruikend, desinfecterend schoonmaakmiddel, bij voorkeur ecologisch. Zorg voor een product zonder bleekmiddelen om de mooie kleur van de BubbleBum te behouden. 
  • Giet wat schoonmaakmiddel in een lege sprayflacon en leng dit aan met een beetje water. Om zeker te weten dat de kleur van het zitje niet aangetast wordt, test je het schoonmaakmiddel eerst op een onzichtbare plek. 
  • Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is dit op de BubbleBum te sprayen en je hebt een schoon en heerlijk geurend autozitje! Vergeet ook de handvatten van het autozitje niet, want zoals eerder gezegd is dat een bron van bacteriën met een grote kans op het verspreiden daarvan. 
  • Omdat het schoonmaakmiddel voornamelijk (natuurlijk) alcohol en water bevat is sprayen en laten opdrogen alles dat nodig is om het zitje schoon te maken. 

Dus: voortaan veilig, fris en hygiënisch op weg met de BubbleBum!