De gezinsvakantie checklist

Bubblebum weet heel goed hoe lastig het kan zijn om te reizen met kinderen. Om het leven wat gemakkelijker te maken hebben we de Bubblebum gemaakt: een opblaasbare, opvouwbare, superlichte, draagbare, smalle en kleurrijke zitverhoger. Dé oplossing voor tenminste één van je struggles op gezinsvakantie. Natuurlijk zijn er nog heel veel andere lastige kwesties waar je mee om moet gaan wanneer je kinderen mee op vakantie gaan. Wij hebben een lijst met tips voor je samengesteld. Fijne vakantie!

  1. Veiligheid eerst: naast de aanschaf van de superveilige Bubblebum zitverhoger, raden we je ook aan om altijd een EHBO doos mee te nemen. Grijp gelijk in bij kleine ongelukjes en pijntjes – je weet maar nooit hoe lang je moet rijden of lopen voordat je een drogist tegenkomt!
  2. Hoe je ook reist, zij het met de auto, het vliegtuig of de trein: extra speelgoed en spelletjes meebrengen is altijd een goed idee. Met leuke reisactiviteiten hou je de kids bezig waardoor zij zich niet te hoeven gaan vervelen. Daarnaast kun je kleine verrassingen meenemen die je gedurende de reis kunt ‘inzetten’. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kleurboek of een leuke knuffel.
  3. Check het weer en wees voorbereid! Voorkom irritatie door altijd de juiste kleding bij te hebben voor het verwachte weer. Een regenponcho, waterdichte laarzen, handschoenen of juist een korte broek. Niets is vervelender dan de hele dag rillen van de kou of je juist helemaal suf zweten.
  4. Neem voldoende pauze. Het is zo belangrijk om vaak genoeg te stoppen wanneer je reist met kinderen. Ze gaan zich vervelen en worden rusteloos, dus wanneer je voldoende stopt geef je ze de kans om even weer wat energie kwijt te kunnen.
  5. Plannen en organiseren is de oplossing. Doe research naar je bestemming, zoek alvast leuke plekken en geschikte restaurants voor gezinnen en bespaar jezelf veel frustratie tijdens de vakantie. Maak een schema en plan alvast waar je pauzes kunt houden en even naar de wc kunt. Die duidelijkheid is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de kids!

We wensen je veel plezier op vakantie! Vergeet je Bubblebum niet!