Jaaaaa, hoera! Frankrijk kleurt geel op de coronakaart. En dat betekent dat we er weer naartoe mogen. Dit prachtige land is nog altijd vakantieland nummer één. Niet gek ook, toch? Het is een veelzijdig land, je kunt er letterlijk alle kanten op. Corona maakt het misschien een beetje extra spannend. Daarom helpen wij gewoon een beetje.

Coronaregels

Op dit moment, zes juli 2021, gelden de volgende regels in Frankrijk:

 • Je mag naar Frankrijk met een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat, DCC) zonder in quarantaine te hoeven, als:
  – je twee weken of langer volledig ingeënt bent, of
  – je kunt aantonen dat je antistoffen in je bloed hebt of
  – je een negatieve test kunt laten zien
 • Mondkapjes zijn binnen nog steeds verplicht. Buiten alleen op heel drukke plekken, waar niet genoeg afstand gehouden kan worden.
 • In Frankrijk houd je met een mondkapje op één meter afstand en zonder mondkapje twee meter.
 • Er geldt geen avondklok meer in Frankrijk.
 • Je mag met maximaal tien personen bij elkaar komen.
 • Horeca, winkels, bioscopen, pretparken en theaters zijn weer open; check dit wel altijd even om teleurstelling te voorkomen.
 • Wil je naar een groot evenement zoals de Tour de France? Mag, want grote evenementen zijn weer toegestaan tot maximaal 5000 toeschouwers. Maar dan is wel de ‘Pass sanitaire’ verplicht. Dit is een officieel bewijs dat je volledig gevaccineerd of recent negatief getest bent of antilichamen tegen corona hebt.

Veelzijdig Frankrijk

Attractieparken bezoeken, actieve wandel- of fietsvakanties, lekker lui zonnen, genieten van de prachtige natuur, je onderdompelen in cultuur of terug in de tijd gaan met de rijke geschiedenis van Frankrijk. Stranden met ruige kusten, bos, watervallen en meren. En natuurlijk kastelen. Want Frankrijk stikt van de kastelen en paleizen. Frankrijk is echt veelzijdig. Ieder gebied van Frankrijk heeft zijn eigen kenmerkende eigenschappen.

 • In het zuiden van Frankrijk is het (snik)heet. Leuk voor echte zonaanbidders en voor mensen voor wie vakantie geen echte vakantie is zonder een duik in zee of een zwembad.
 • Voor wie het hogerop wil zoeken, zijn de Franse Alpen een echte must. Daar kun je een stoere vakantie vieren, met zomer-rodelen, rotsklimmen of vlotten bouwen.
 • In de Dordogne en Limousin vind je rustige rivieren om lekker in te spelen of op te varen. Maar ook heel veel historie, met zijn middeleeuwse kastelen en oeroude grotten waar je de geschiedenis van dichtbij kunt beleven.
 • Ook de Elzas heeft een heerlijke, eh, mooie wijnroute. Niet geschikt voor kinderen, zou je denken. Maar het tegendeel is waar! Deze route is ontzettend leuk voor kinderen. Je komt er langs grote middeleeuwse kastelen, mooie dorpjes en musea voor kinderen. Dierenvrienden kunnen hun lol niet op, want de Elzas staat bekend om zijn vele kleinschalige dierenparken.
 • Groenliefhebbers halen hun hart op in de Vogezen en Lorainne. Het is hier super groen, met bossen en meren tussen de bergen. Er zijn heel veel leuke dingen te doen met kinderen, zoals een WildWest attractiepark, klimparken voor stoere kids vanaf vier jaar, spetterende waterparken én geweldige avonturenparken.

Vive la France dus! Maar let wel op: de cijfers in de arrondissementen Les Landes en Paris lopen weer op. De Franse overheid is er niet gerust op, dus check voor vertrek de actuele status in Frankrijk. En hopelijk loop jij dan binnenkort met een Franse baret op je hoofd en een vers stokbrood onder je armen over de camping!