Aanstaande zondag is het weer Moederdag. Corona maakt het dit jaar weer wat ingewikkelder om dit samen te vieren. Maar Moederdag laat je ook nu natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! En nu de terrassen weer open mogen, is er vast iets mogelijk. We hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

  • Ontbijtje op bed

Je begint natuurlijk met een heerlijk ontbijt of brunch. Mama hoeft niks te doen, behalve zich te laten verwennen door haar kids. Je kunt groots uitpakken, met versgeperste sinaasappelsap, croissantjes, een eitje en natuurlijk een bloemetje en een mooi gedicht erbij.

  • Knutselen voor mama

Mama’s houden van cadeaus, maar cadeaus hoeven helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, de mooiste cadeaus zijn de zelfgemaakte knutsels van onze kinderen. Of het nu een hartjeskaart met een gedichtje of een handjesboom met vingerafdrukken is. Mama’s houden ervan! Dus papa’s en kinderen: pak verf, lijm en glitters en ga helemaal los om ware kunst voor de liefste mama te maken. Ben jij nou een echte keukenprins of -prinses? Bak dan een heerlijke taart in de vorm van een hartje, bekleed met halve (hartvormige) aardbeitjes.

  • Online proeverij

Deze vereist wat voorbereiding. Je kunt dit laten verzorgen (inclusief wijnkenner op afstand bijvoorbeeld!), maar je kunt het ook zelf allemaal regelen. Iedereen krijgt een proeverijtje thuis gestuurd. Bijvoorbeeld een pakketje met wijn of bier. Of juist met lekkere hapjes. Op afstand van elkaar proeven jullie allemaal wat jullie het lekkerst vinden en maken jullie er alsnog een klein feestje van samen!

  • Wandel- of fietstocht

Voor de sportieve mama’s! Samen een mooie fietstocht door de natuur of lekker uitwaaien terwijl je over het strand wandelt. Dit mag gewoon nog allemaal, je kunt prima anderhalve meter afstand houden. Als je zelf iets te drinken en wat lekkers meeneemt, wordt Moederdag op deze manier ook een heel speciale dag!

  • Terrasje pakken

De terrasjes zijn overdag weer geopend! En Moederdag is een perfecte reden voor een uitje op het terras.  Dus reserveer een plek en geniet van de vrijheid van het terras. Het weer wordt niet super, dus kleed je dik aan en neem een warm kleedje mee. Dat wordt een moederdaguitje om niet meer te vergeten!

  • Boottochtje

Helemaal in de buitenlucht, zo’n bootje. Als jullie van varen houden en graag op het water vertoeven, kun je een fluisterbootje huren en lekker samen het water op gaan. Knus, gezellig en met een picknickmand gevuld met lekker een compleet moederdaguitje.

  • Samen koken

Uit eten gaan zit er dit jaar niet in met Moederdag, want de restaurants zijn nog niet open. Maar samen koken tijdens videobellen is misschien wel leuk. Lekker samen gourmetten, mini pizza’s of tapas maken. Je kunt natuurlijk ook lekker eten bestellen en dit samen opeten. Ook fijn om de lokale horeca te steunen, twee vliegen in één klap dus. Dat wordt smullen!

  • Cadeau ideetjes

Een cadeau hoeft niet duur te zijn. Een bloemetje of een kaartje kan al een glimlach op het gezicht van mama toveren. Wil je toch graag iets meer geven dan bijvoorbeeld de knutsels van de kinderen of het standaard bloemetje en kaartje? Wat dacht je ervan om je tijd cadeau te geven? Er is niets kostbaarder dan tijd. Geef je moeder een mooie pot met allemaal kaartjes erin cadeau waar op staat wat jullie nog samen gaan doen. En ga dat, zodra het weer kan, ook lekker samen doen!

Fijne Moederdag!