Informatie over de veiligheid van de Bubblebum zitverhoger

Wat maakt de BubbleBum opblaasbare stoelverhoger veilig?

BubbleBum autostoeltjes zijn al meer dan 9 jaar geleden voor het eerst verkocht. Inmiddels zijn er miljoenen ouders die ze gebruiken om hun kleintjes veilig van A naar B te vervoeren. Veel andere ouders van jonge kinderen overwegen nog om een BubbleBum aan te schaffen en zullen waarschijnlijk een aantal vragen hebben. In dit blog zullen we uitleggen wat de BubbleBum opblaasbare stoelverhoger veilig maakt.

Het eerste belangrijke punt om te maken is dat het, omdat de BubbleBum een ​​innovatieve en onconventionele stoelverhoger is, niet betekent dat hij anders is getest dan een andere ‘standaard’ piepschuim of plastic autostoel op de markt. De BubbleBum heeft alle dezelfde strenge veiligheidstests ondergaan en voldoet aan dezelfde hoge veiligheidsnormen als alle zitverhogers. Binnen de EU moeten autostoeltjes voldoen aan de strikte R44 / 04-regelgeving, die BubbleBum zowel haalt als overschrijdt.

Wat crashtests betreft, is de BubbleBum-stoelverhoger zowel opgeblazen als leeggelopen getest. Hij slaagt zelfs in beide staten voor de tests!

Er zijn een aantal veiligheidsvoorzieningen van de BubbleBum die helpen om de veiligheid van uw kind te waarborgen. Wanneer is een zitverhoger geschikt voor kinderen?

Rode zijclips voor de stoelriem

Deze clips zijn ontworpen om het heupgedeelte van de veiligheidsgordel op de juiste delen van het lichaam van het kind te houden. Bij een botsing trekken deze clips aan de zijkant de heupgordel naar de schoot van het kind, in plaats van deze omhoog te laten gaan in de zachte weefsels van de buik.

Band aan de onderkant:

De bandjes aan de onderkant van de zitverhoger vormt een soort web om het opblaasbare gedeelte van het kinderzitje. In geval van een botsing houdt het web dit opblaasbare gedeelte op zijn plaats en trekt de heupgordel naar beneden op het sterkste deel van de schoot van het kind.

Boost en Memory foam-technologie:

De redenen waarom ons product crashtests kan doorstaan, zelfs als het leegloopt, is vanwege onze memory foam-technologie. Het schuim houdt het kind op de juiste hoogte, zelfs in het geval dat de stoel lek is geraakt. Ondanks de memory foam in de zitverhoger, is het opblaasbare deel ook echt belangrijk. Naast de juiste hoogte moet ook de riem goed zitten om het kind veilig te houden. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je oneindig veel tests kan doen, maar de werkelijke situatie nabootsen zal nooit lukken.

Een crash testpop, zal niet zeggen: “Ik voel me ongemakkelijk, dus ik ga voorover leunen” zoals een kindje van zes jaar dit zou doen. Door het opblaasbare zitje en de spreiding van het gewicht die het biedt, kan uw kind op zo’n manier zitten dat hun benen zich natuurlijk over de stoel van het voertuig vouwen. Dit is belangrijk omdat als uw kind te ver onderuit gezakt zit, ze eigenlijk speling in de autogordel zelf introduceert, en dit verhoogt het risico van ‘submarining’ tijdens een botsing aanzienlijk. Submarining is wanneer het kind deels onder de autogordel zakt. Dit kan leiden tot ernstige abdominale verwondingen bij een ongeluk.

Zoals gezegd, werken de verschillende veiligheidselementen van de BubbleBum Opblaasbare Autostoel samen om ervoor te zorgen dat uw kind veilig blijft in geval van een botsing.

In een recent interview over haar innovatieve zitverhoger verklaarde de maker van BubbleBum Grainne Kelly: “The BubbleBum has been crash tested to both meet and exceed the EU regulation R4404 and the USA regulation FMVSS213. It has been fully crash tested and all the materials have been crash tested to meet the flammability and the toxicity requirements for both of those territories“.

BubbleBum – ’s werelds eerste opblaasbare autostoelverhoger.

Voordelen:

  • Als je minder dan 12.000 kilometer per jaar rijdt, dan is een (abonnement op een) deelauto mogelijk voordeliger
  • Je bespaart veel geld op de aanschaf van een nieuwe auto
  • Je bespaart geld op het onderhoud van een auto.
  • De beschikbare auto’s zijn vaak nieuw, zeer zuinig en soms elektrisch. Brandstof kost je dus weinig geld.

Nadelen

  • Je moet veelal zelf een kinderzitje meenemen (tenzij je kinderen groot genoeg zijn voor een BubbleBum zitverhoger!)
  • Deelauto’s zijn vooral in de grotere steden en plaatsen beschikbaar; ze staan niet voor de deur.
  • Je bouwt geen schadevrije jaren op.
  • Je mag er vaak niet mee naar het buitenland.

Wat je ook kiest, vergeet de BubbleBum voor je kindje niet!