Miljoenen ouders wereldwijd gebruiken de BubbleBum zitverhoger om hun kinderen veilig van A naar B te vervoeren. Maar wat maakt de BubbleBum nou zo veilig? Lees nu verder!

Wat maakt de opblaasbare zitverhoger van BubbleBum een veilig autozitje voor uw kind?

De BubbleBum zitverhoger is al meer dan negen jaar op de markt. Miljoenen ouders gebruiken deze autozitjes om hun kinderen veilig van A naar B te vervoeren. Ouders die de BubbleBum overwegen hebben wellicht nog wat vragen. In deze blog zetten we graag uiteen wat de BubbleBum opblaasbare zitverhoger veilig maakt.

Ten eerste is het goed om te weten dat hoewel de BubbleBum een innovatieve en onconventionele zitverhoger is, dit absoluut niet betekent dat deze anders getest is dan andere ‘normale’ autozitjes op de markt. De BubbleBum heeft dezelfde strenge veiligheidstesten doorstaan en voldoet aan dezelfde veiligheidseisen als ieder ander autozitje. Binnen de EU moeten alle autozitjes het strikte keuringslabel R44/04 hebben: de BubbleBum heeft niet alleen voldaan aan de eisen van dit label maar deze ook ver overstegen.

De BubbleBum heeft ook alle crashtesten doorstaan, zelfs wanneer deze niet opgeblazen was! De zitverhoger heeft een aantal functies die de veiligheid voor uw kind verzekeren.

Waarom heeft u eigenlijk een autozitje nodig?

De stoelen en gordels in auto’s zijn ontworpen voor het lichaam van een volwassene en daarom niet in de juiste verhouding om veiligheid te bieden aan een kind. Indien er geen autozitje of zitverhoger gebruikt wordt voor een kind kan de gordel op een gevaarlijke manier om de nek of het gezicht van uw kind liggen. Ook het ‘schoot-gedeelte’ van de gordel zal niet op het schoot maar over de onderbuik liggen.

Een zitverhoger zal de positie van het kind verhogen waardoor de gordel op de juiste, bedoelde manier kan worden gepositioneerd.

Het doel van een zitverhoger is dus puur om de gordel op de juiste plekken van het lichaam van het kind te plaatsen.

Het gebruik van een zitverhoger verlaagt de kans op verwondingen en letsel tijdens een ongeluk met 45%.

Wat maakt de BubbleBum dan zo veilig?

Rode gordelhouders

Deze houders zijn speciaal ontworpen om te zorgen dat de gordel altijd op de juiste plek van het lichaam van uw kind blijft liggen. Indien er een ongeluk gebeurt zullen de houders de gordel op het schoot van uw kind houden, zodat deze niet richting de kwetsbare onderbuik gaat.

Een autozitje en veiligheidsharnas in één

De singelbanden onder de hoes van de zitverhoger vormen rondom de volledige voorkant van het zitje een veiligheidsharnas. Mocht er een ongeluk gebeuren zal het harnas het opblaasbare gedeelde in positie houden en de gordel op het meest weerbare gedeelde van het schoot van uw kind houden.

het veilgiheidsharnas wikkelt helemaal om het opblaasbare deel van de bubblebum.

Verhoging en gebruik van traagschuim

Het feit dat ons product zelfs door de crashtest komt wanneer deze niet is opgeblazen is te danken aan het gebruik van traagschuim. Deze techniek zorgt ervoor dat uw kind op de juiste manier ‘verhoogd’ blijft, zelfs wanneer het zitje lek raakt, iets wat zou kunnen gebeuren tijdens een ongeluk. De verhoging die een autozitje biedt is ontzettend belangrijk; het gaat niet alleen om waar de gordel zit maar ook om het feit dat een kind zich tijdens een ongeluk niet hetzelfde zal gedragen als een crashtest dummy.

Een crashtest dummy zal niet zeggen: ‘ik zit niet lekker, ik ga een beetje verder naar voren zitten’ zoals uw kind misschien wel zal doen. De verhoging en verdeling van de BubbleBum geeft uw kind de mogelijkheid om op de meest comfortabele manier te gaan zitten zodat hun benen over de voorkant van het zitje zullen vallen. Dit is essentieel: wanneer uw kind naar voren moet schuiven om lekker te zitten en dus niet met de rug tegen de autostoel aan zit kan dit zorgen voor een verslapping in de gordel wat er toe kan leiden dat uw kind onder de gordel door glijdt tijdens een ongeluk. Dit is hoe de meeste verwondingen in de onderbuik worden veroorzaakt.

De BubbleBum zitverhoger overtreft alle veiligheidseisen

Zoals u kunt zien werken verschillende veiligheidsfuncties van de BubbleBum samen om ervoor te zorgen dat uw kind veilig vervoerd wordt en beschermd wordt tijdens een ongeluk.

Benieuwd naar de precieze regelgeving omtrent autozitjes in Europa? Lees er hier meer over.

In een recent interview met de uitvinder van de innovatieve BubbleBum zitverhoger vertelt Grainne Kelly: ‘De BubbleBum is volledig getest en voldoet niet alleen aan de EU regulaties (R44/04) en VS regulaties (FMVSS213) maar overtreft deze ook.’