Als je een autoreis maakt met kinderen wil je zeker weten dat je ze veilig van A naar B kan vervoeren. Een zitverhoger is daarom belangrijk. Maar zijn de opblaasbare zitverhogers wel net zo veilig als de conventionele zitverhogers die we allemaal kennen? Je leest er meer over in deze blog!

Zijn opblaasbare zitverhogers veilig voor kinderen?

In de blog van vandaag bespreken we de veiligheid van opblaasbare/uitklapbare zitverhogers. Als ouders en verzorgers is het logisch dat we alleen het beste willen voor onze kinderen. Als het gaat over iets belangrijks als een zitverhoger, willen we zeker weten dat het veilig is. 

De zitverhoger van Bubblebum is opblaasbaar, maar is niet te vergelijken met de opblaasbare hamers die je vroeger bij de kermis kon krijgen. 

De Bubblebum zitverhoger heeft een crash-test doorstaan en voldoet aan alle VS en EU reglementen rondom zitverhogers R44/04 & FMVSS 213

 

Wat is het doel van een zitverhoger?

De stoelen en gordels in een voertuig zijn gemaakt om precies te passen om een volwassen lichaam. Daardoor zijn de proporties onjuist voor kinderen. Wanneer een gordel goed gebruikt wordt, moet de schouder gordel schuin van de schouder over de borst lopen en de schootgordel moet precies over het knokige deel van de bekken lopen. Zonder zitverhoger, kan de schoudergordel op een gevaarlijke manier om de nek of in de buurt van het gezicht zitten, en de schootgordel om het zachte gedeelte van de onderbuik. In het geval van een ongeluk, kunnen kinderen dan zeer ernstig gewond raken, of erger. 

Een zitverhoger geeft het kind een ‘’duwtje’’ omhoog, naar een hoogte waar de gordel op het lichaam geplaatst kan worden zoals het ook zou moeten zitten bij een volwassene. Over de borst en de bekken

Een zitverhoger is daarom ook wel een gordel-positioneer-systeem.

Als onze kinderen op een zitverhoger zitten wordt de kans op verwonding in het geval van een ongeluk 45% lager.

Doet een opblaasbare zitverhoger dat ook?

Ja!

Bij BubbleBum willen voor élk kind een veiligere reis bieden. Elke reis!

Onze opblaasbare zitverhoger is getest en hertest, inclusief een uitgebreide crash-test en hiermee is bepaald dat de zitverhoger voldoet aan alle strikte VS en EU regels rondom zitverhoger reglementen R44/04 & FMVSS 213. Kortom, als het niet veilig was, zouden wij het niet mogen verkopen. Maar we verkopen ze wel, in 27 landen in Europa en Noord-, en Zuid-Amerika. 

Elke BubbleBum is gemaakt met vergelijkbare componenten van airbags, reddingsboten en reddingsvesten. We maken gebruik van memoryfoam techniek, waardoor er maar een paar keer blazen nodig is om de zitverhoger op te blazen. De taaie, stijve clips aan de zijkant zorgen voor een goede pasvorm en vervangen de armsteunen die conventionele zitverhogers gebruiken om de schootgordel goed neer te leggen. Dit zorgt voor een strak en smal ontwerp, waardoor je plek overhoudt op de achterbank. 

Wij geloven dat opblaasbare zitverhogers de toekomst zijn, omdat ze hetzelfde doel dienen als een conventionele zitverhoger, maar licht en compact genoeg zijn om overal met je kind mee naartoe te nemen, zelfs in gevallen waar ze anders gedwongen zouden zijn om zonder zitverhoger te reizen. 

Om deze reden geloven wij dat opblaasbare zitverhogers niet alleen veilig zijn, maar ook onmisbaar.

Bubblebum biedt extra veiligheid.

Zoals we al besproken hebben is de positie van de schoudergordel enorm belangrijk in het geval van een ongeluk, maar er is nog meer gevaar, dat komt kijken als de gordel te hoog tegen de nek ligt. Dit is erg oncomfortabel voor het kind en zij zullen gauw proberen hun armen over de gordel heen te leggen om het zichzelf makkelijker te maken. Hierdoor komt de riem op hun middenrif terecht. In het geval van een ongeluk kan dit ernstige verwondingen als resultaat hebben.. Bubblebum geeft een extra garantie hiertegen in de vorm van een schoudergordel positie klip, die de gelegenheid geeft om de positie van de schoudergordel preciezer te plaatsen dan bij andere zitverhogers. Deze klip zorgt ervoor dat de schoudergordel comfortabel op z’n plek blijft en voorkomt dat deze gaat schuiven.