Superlicht autostoeltje
Past perfect in elke rugtas
Makkelijk op te vouwen
Uitgebreid getest
 • Nederlands
 • Bubblebum NL - 04 / Sep / 2020

  Stedentrips in Nederland deel 1 | Bubblebum NL

  Stedentrips in Nederland deel 1 | Bubblebum NL

  Een stedentrip in eigen land kan heel verrassend uitpakken! Nu corona nog altijd een risico vormt, wil je misschien liever in Nederland blijven. Gelukkig heeft Nederland ook heel mooie steden waar je prima een dag (of zelfs weekend) met de kleintjes naartoe kunt. Wij zochten uit iedere provincie een leuke stad voor je uit. Lees gauw verder voor deel 1 (deel 2 volgt volgende week)! 

  Sneek – Friesland

  In Sneek is veel water. Je kunt er zeilen, (kite)surfen en varen, bijvoorbeeld een mooie tocht in een fluisterbootje over de gracht langs de beroemde Waterpoort. Maar de natuurgebieden en het bos zijn zeker ook een bezoek waard. Met een verrekijker, kompas en zoekkaarten ga je op zoek naar dassen, bosbeesten, paddenstoelen en kabouters. Of ga naar het museum, bijvoorbeeld het Fries Scheepvaartmuseum met een apart interactief kindermuseum of het Nationaal Modelspoormuseum.   Lekker uitrazen in de speeltuin of picknicken in één van de parken van Sneek maakt de dag compleet. 

   

  Groningen – Groningen

  D’Olle Grieze, oftewel De Martinitoren, met bijna 300 stenen trappen is een ware beklimming. Het Groninger Museum bevindt zich in een prachtig gebouw, direct aan het station aan het water gelegen. Je zou hier bijna verdwalen, want het museum is verspreid over verschillende verdiepingen, zowel boven als onder water. Er worden verschillende puzzelspeurtochten door het museum georganiseerd. Het enige echte stripmuseum en het Noorderlijk Scheepvaartmuseum hebben ook leuke kinderactiviteiten. Natuurliefhebbers kunnen met een fluisterbootje een tochtje maken over de grachten of ponyrijden in het Stadspark

   

  Borger – Drenthe

  Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden. Op de Drentse Hondsrug vind je Hunebedcentrum Borger, bij één van de grootste hunebedden in Nederland. Hier is een archeologisch museum, waar je terug in de tijd gaat en je in de prehistorie waant. Verder kun je er picknicken, klimmen en klauteren. een weekend terug in de tijd. In Borger is ook het Boomkroonpad, een pad hoog tussen de boomtoppen met een schitterend uitzicht over het bos. Daar kom je erachter hoe een eekhoorn zich voelt! Bij het Buitencentrum Het Boomkroonpad kun je een spannende tocht door de worteltunnel doen, op de Bosweide of in het Lorkenspeelbos kun je hutten bouwen, broodjes bakken, een speurtocht doen of “gewoon” lekker wandelen. Je komt tijd tekort! 

   

  Zwolle – Overijssel

  Hanzestad Zwolle is ook kindvriendelijk. Je kunt naar Doepark Nooterhof, een prachtige plek voor natuurliefhebbers. Kinderen kunnen hier fijn spelen en de natuur ontdekken in de waterspeeltuin, andere speelplekken, een bijenstal, meerdere ecologisch beheerde tuinen, bosschages, bomen en velden. In het bijzonder gebouwde (bijna) zelfvoorzienende Theehuis Earthship kun je tussendoor even uitrusten. Bij Ontdekhoek Zwolle kunnen kinderen van vier tot veertien jaar op ontdekking en gekke proefjes doen. Ontzettend leuk! Voor de allerkleinsten is er kindertheater ‘Thuis bij molletje’, met een echt ondergronds molshuis aan de Sassenstraat. Het theater organiseert hier open voorstellingen van een uur, voor kinderen vanaf vier jaar. Ook het Dinopark, waar je een spannende entree via een tunnel maakt, is een bezoek waard. Je kunt hier allerlei dino’s bekijken. Er is ook een grote speeltuin waar je lekker kunt klimmen en klauteren.

   

  Lelystad – Flevoland

  Bij een kindvriendelijke stad denk je misschien niet meteen aan Lelystad, maar er is eigenlijk heel veel te doen! Je kunt naar de Bataviawerf, waar een replica van De Batavia, het beroemde VOC-schip, te bekijken is. Ook het Aviodrome ligt in Lelystad. Hier zijn meer dan 100 vliegtuigen te zien en er zijn verschillende speelplekken voor de kinderen. Ten Noorden van Lelystad ligt het Belevenissenbos; een avontuurlijk en leerzaam bos. Tot slot heb je tussen Almere en Lelystad de Oostvaardersplassen, een prachtig natuurgebied waar de kinderen hulp-boswachter kunnen worden en allerlei speurtochten kunnen doen.

   

  Haarlem – Noord-Holland

  Haarlem is een echte familiestad! Er is de kleinste officiële dierentuin van Nederland, Artisklas. Je kunt er nog meer dieren bekijken bij kinderboerderij De Houthoeve. Ook erg leuk is De Kweektuin, waar je (met mooi weer) uren kunt doorbrengen. Er is een geweldige natuurspeeltuin met een waterpomp, bruggetjes, een uitkijktoren en lekker veel modder. Maar ook spannende kruipdoorsluipdoorpaadjes, een mooie plantenkas voor de liefhebbers en het Kweekcafé waar je lekker eten en drinken vindt en kunt uitrusten.  Voor de kleine shoppers is het Meneer Paprika, een speelgoedwinkel waar kinderen lekker mogen spelen en hun ouders zich in het café kunnen vermaken. Net als Meneer Paprika zijn ook Tante Steef en Krokodil een paradijs, zelfs als je helemaal niks wilt kopen!

   

  Veel plezier en vergeet je BubbleBum niet!

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »